Taltuta makeanhimo – usein kysytyt kysymykset

Varma syksyn merkki: Taltuta makeanhimo -verkkokurssi pyörähtää jälleen käyntiin. Päivitettynä entistä kattavamaksi, monipuolisemmaksi ja tehokkaammaksi. Jos vielä epäröit, sopiiko ohjelma sinulle, lue eteenpäin. Tähän postaukseen olen koonnut usein kysyttyjä kysymyksiä ja toki annan myös vastaukseni niihin.

 

Kuinka tämä ohjelma auttaa, kun mikään muukaan kikka ei ole auttanut?

Makeanhimosta ei pääse pysyvästi eroon yhdellä, kahdella tai edes sadalla kikalla. Tässä ohjelmassa tehdään kestäviä tapamuutoksia ja tartutaan makeanhimoon kaikista suunnista. Uskallan veikata, että joukossa on tekijöitä, joita et ole aiemmissa kokeiluissasi osannut huomioida.

Haluan myös korostaa, että pysyvien tulosten saavuttaminen edellyttää sekä jokaisen yksittäisen tekijän että niistä muodostuvan kokonaisuuden ymmärtämistä. Tämän vuoksi ohjelmassa edetään ohjatusti askel kerrallaan. Maaliin päästessäsi sinulla on kokonaisuus hallussa ja olet varustettu työkaluilla, joiden avulla makeanhimo pysyy loitolla myös jatkossa.

Syön jo terveellisesti, mitä kurssi tarjoaa minulle?

Ruokavalio on yksi osa makeanhimon taltuttamista ja myös tätä ohjelmaa, mutta pelkkä terveellinen ruokavalio ei tilannetta yksin pelasta. Sen vuoksi ohjelma opastaa sopivan ruokavalion ja reseptien lisäksi 10 muun tekijän korjaamiseen, sekä niiden muodostaman kokonaisuuden hallitsemiseen. Uskon vakaasti, että niistä on sinulle apua, jos/kun makeanhimo on vaivanasi terveellisestä ruokavaliosta huolimatta.

 

raakasuklaa

 

Miten kauan ohjelma kestää ja miten se toimii?

Ohjelma on neljän viikon helppokäyttöinen vaiheittain etenevä verkkovalmennus. Se sisältää 12 moduulia, joissa jokaisessa tartutaan makeanhimon kannalta olennaiseen tekijään. Saat tietoa, tehokkaita harjoituksia ja työkaluja, joiden avulla uudet tottumukset juurtuvat tavoiksi.

Kurssin alkaessa saat pääsyn valmennusalustalle ja ensimmäiseen moduuliin. Loput moduulikokonaisuudet aukeavat kerran viikossa. Kurssilaisena pääset myös osaksi suljettua Facebook-ryhmää, jossa saat neuvoja ja tsemppiä minulta sekä muilta kurssilaisilta.

Koska kurssi toteutetaan verkkovalmennuksena ja kaikki materiaali digitaalisessa muodossa, pääse siihen käsiksi niin tietokoneelta, älypuhelimesta kuin tabletista. Voit myös tallentaa kaikki kurssin PDF-materiaalit koneellesi ja käyttää niitä tarvittaessa myös myöhemmin.

Olen kiireinen, eikä minulla ole mahdollista rauhoittaa neljää viikkoa tähän ohjelmaan. Mitä teen?

Sinun ei tarvitse järjestää elämääsi uudelleen osallistuaksesi kurssille. Kurssin menetelmät on sovellettavissa kiireiseenkin arkeen. Koska kurssi kestää neljä viikkoa, tulee jokaiselle osallistujalle varmasti eteen hetkiä, jotka haastavat etenemistä. Se on normaalia ja jopa toivottavaa – kurssin tarkoitus kun on opettaa sinut tekemään makeanhimon loitolla pitäviä elämäntapavalintoja, jotka eivät katso aikaa tai paikkaa. Tapoja, joita noudata kiireestä, stressistä tai “heikosta hetkestä” huolimatta.

Koska ohjelma toteutetaan verkkovalmennuksena, voit myös kätevästi opiskella materiaaleja missä tahansa oletkin, kunhan sinulla on tietokone, älypuhelin tai tabletti sekä internetytheys käytössä.

Huom: Toki ohjelma vaatii minkä tahansa elämänmuutoksen tavoin sitoutumista, tahtoa ja toimintaa, eikä pelkkä ohjelman ostaminen vie makeanhimoa mennessään.

Minun pitäisi päästä sokerikierteestä irti, mutta tämä tuntuu isolta ponnistukselta. Kannattaako minun osallistua?

Niin kauan, kun ajattelet “pitäisi” en suosittele osallistumaan. Makeanhimo ei taltu – tai ainakin matkasta tulee haastava – jos lähtökohtana on “pakko” tai “pitäisi”. Suosittelen, että tarkastelet tarkoitusperääsi uudelleen ja kun tunnet, että haluat vilpittömästi löytää paremman olon ja olet valmis tekemään sen eteen töitä, olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Mitä jos repsahdan kesken ohjelman?

On aivan normaalia, että kurssin aikaan kohtaat kompastuskiviä. Ne eivät haittaa ohjelman jatkamista, vaan ovat oppeja jatkoa varten. Pääasia on, ettet lamaannu tai vajoa itsesyytöksiin mahdollisen “repsahduksen” sattuessa, vaan jatkat reipaasti eteenpäin. Joka hetki sinulla on mahdollisuus tehdä uusi valinta, joten kompuroinnin jäkeen ei kannata heittää hanskoja tiskiin tai jäädä odottamaan sitä kuuluisaa ensi maanantaita.

PS. Suosittelen, että poistat repsahdus-sanan käytöstäsi ja jatkossa suhtaudut vastoinkäymisiin opettavaisina haasteina.

Entä, jos en osallistu valmennukseen tällä kertaa?

Minkä takia uskot, että odottaminen kannattaa? Mikäli haluat saada lisää energiaa elämääsi, olla terveempi ja voida paremmin, suosittelen, ettet jää odottamaan. Täydellinen hetki tehdä parempia valintoja on käsilläsi nyt. Jos taas välttämättä haluat antaa makeanhimon viedä sinua mukanasi tuoden mukanaan yhä enemmän ikäviä terveyshaittoja, kannattaa tämäkin kerta jättää väliin.

 

 

Smoothie

 

Mitä jos ohjelman aikana minulle tulee kysyttävää tai tarvitsen tukea?

Kurssille osallistuessasi saat pääsyn suljetuun keskusteluryhmään, jossa saat vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin. Siellä saat myös vertaistukea sekä voit tsempata muita osallistujia. Yhdessä tämän matkan tekeminen on paljon hauskempaa!

Huom: Keskusteluyhteisön hyödyntäminen on täysin vapaaehtoista, ja kurssin voi halutessaan tehdä täysin itsenäisesti.

Entä, jos perheeni ei tue minua uusissa elämäntavoissa?

Sinun ei tarvitse riippua sokerikoukussa sen vuoksi, että läheisesi (perhe tai ystävät) niin tekevät. Sinulla on vastuu omasta omasta terveydestäsi ja on hienoa, että olet halukas tekemään sen eteen positiivisia muutoksia. Kenenkään muun puolesta et voi kuitenkaan valintoja tehdä, enkä edes suosittele, että muutoksia muille tuputat. Parasta on, että toimit itse inspiroivana esimerkkinä. Uskallan veikata, että kun perheenjäsenesi huomaavat ohjelman myötä tapahtuvan positiivisen muutoksen sinussa, haluavat myös he kokea saman.

Tukea saat ohjelman aikana Facebook-ryhmästä. Suosittelen myös, että kysyt kurssille mukaan sellaista ystävääsi, joka haluaa itsekin eroon makeanhimosta ja on innokas jakamaan kanssasi tämän antoisan matkan.

Huom: Ohjelman reseptit sopivat myös lapsiperheelle, joten kun aika on oikea, voit kokata niitä koko perheelle.

Saanko kurssilla ruokasuunnitelman ja reseptejä?

Kurssilla saat avaimet ruokavalioon, joka pitää makeanhimon loitolla ja opit tunnistamaan makeanhimon ravitsemukselliset sudenkuopat. Saat ateriaesimerkejä sekä lisäksi reseptejä, joista löytyy vaihtoehtoja sekä suolaiseen että makeaan, terveelliseen herkutteluun. Tiukkaa ruokasuunnitelmaa ohjelma ei sisällä, koska tarkoituksena on, että osaat tehdä fiksuja valintoja ilman, että mittaat jokaisen ruoka-aineen tai tuijotat herkeämättä ulkopuolisen antamia ohjeita.

Huomioiko ohjelma erityisruokavalioni?

Ohjelman respteistä löytyy vaihtoehtoja maidottomaan, gluteenittomaan ja pähkinättömään ruokavalioon. Luonnollisestikaan reseptit eivät sisällä lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Myös kasvissyöjät ja vegaanit on huomioitu. Ruokaohjeiden perustana on ravitsevuus, ja ne on sovellettavissa myös makeanhimon jälkeiseen elämään.

 

Appelsiinilakritsi-pallerot

 

En ole kovin paha sokerihiiri, mutta elämäntapani ovat rempallaan. Onko ohjelmasta minulle hyötyä?

Ohjelma sopii kaikille, ketkä haluavat ohjatusti siirtyä ravitsevaan ruokavalioon sekä terveyttä ja hyvinvointia tukeviin elämäntapoihin. Ohjelma vie mennessään paljon muutakin haitallista kuin makeanhimon. Näin kurssille aiemmin osallistuneet ovat kokeneet asian:

“Mielestäni kurssi olisi hyödyllinen, vaikka ei makeanhimosta kärsisikään. Voisin suositella sellaiselle, joka haluaa tehdä elämäntapamuutoksen, mutta ei tiedä mistä aloittaa,”

“Suosittelen kurssia kaikille, jotka kamppailee sokerin/hiilareiden syömisen kanssa, jotka haluaa kokonaisvaltaisesti terveellisemmät elämäntavat ja elää pirteänä ilman jatkuvaa väsymystä ja muita oireita.”

“Suosittelen kurssia heille, jotka haluavat pitää itsestään parempaa huolta.”

Eli tervetuloa mukaan, vaikka käsi ei kävisikään karkkipussilla joka päivä :)

Mitä ohjelma maksaa ja saanko rahoilleni vastinetta?

Ohjelman hinta on 59 €. Se on erittäin pieni hinta muutoksesta, jonka ohjelma mahdollistaa. TÄSTÄ pääset lukemaan aiempien kurssilaisten kokemuksia.

Ohjelman arvo suhteutettuna henkilökohtaisiin valmennuskäynteihin olisi maltillisestikin arvioituna 590 €. Elämänlaadulla mitattuna arvo on mittaamaton; makeanhimon voittaminen tuo keveän olon, iloisen mielen, itsevarmuutta, onnistumisenkokemuksia, liudan terveyshyötyjä ja parhaimmillaan lisää laadukaita elinvuosia.

Tarjoan kurssin sinulle edullisesti, koska haluan, että jokaisella makeanhimosta kärsivällä on mahdollisuus tarttua toimivaan, inhimilliseen ratkaisuun ja voida hyvin. Ja kyllä, jos realistisia ollaan, minun olisi mahdotonta auttaa kaikkia sokerikierteeseen joutuneita henkilökohtaisessa valmennuksessa. Sen vuoksi olen laatinut tämän helposti ja edullisesti saatavilla olevan ratkaisun.

 

Mikäli jokin jäi askarruttamaan, ota reippaasti yhteyttä. Kurssille ei kannata lähteä jarru pohjassa epäröimään :) Kun olet valmis painaman kaasua, klikkaa TÄNNE ja ilmoittaudu mukaan!

 

/Leeni

PS. Postauksen kuvat ovat vastikään julkaistusta Rawsome e-kirjasta, jonka kaikki reseptit on valmistettu ilman lisättyä sokeria. Reseptien takana minä ja kuusi muuta terveellisten herkkujen puolestapuhujaa. Kuvaajana Hanna Pusa. Mikäli kaipaat vaihtoehtoja valkoiselle sokerille ja ravinneköyhille jauhoille, tilaa kirja täältä.

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat