Maidoton vatsaystävällinen rahkankorvike

riisiproteiini3

Maitorahka on ollut viime vuodet etenkin treeniväen hittiruokaa. Samaan aikaan moni kaipaa rahkalle maidotonta, helppoa, kasvipohjaista vaihtoehtoa.

Useat asiakkaani saavat oireita myös soijasta, enkä soijatuotteita suuressa määrin suosittele oikeastaan kellekään, joten vastaus rahkan korvikkeelle ei löydy soijavalmisteista.

Haluankin jakaa sinulle reseptin omaan “rahkan korvikeeseeni”, joka on helppo valmistaa, todella maukasta ja vaivaton varioida erilaisiin tilanteisiin sopivaksi.

Maitorahkoissa on noin 10 % proteiinia (valmisteiden välillä pieniä eroja) eli jos syöt 250g purkillisen rahkaa, saat siitä 25g proteiinia. Nyt jakamani resepti on proteiinipitoisuudellaan rahkan veroinen – proteiini kun on monelle syy syödä rahkaa.

Saatat ehkä muistaa parin vuoden takaisen “kohun” riisiproteiinien raskasmetallipitoisuuksista, jolloin muutama tuote vedettiin pois Suomen markkinoilta.

Myös itse työnsin sen tuloksena riisiproteiinin kaapin perälle, kunnes varmistuin, että markkinoilta löytyy myös puhdasta tavaraa. Reseptissä käyttämäni Foodinin riisiproteiini on sellaista.

riisiproteiini1

 

Olen saanut luettavaksi Foodinin riisiproteiinin kattavat SGS:n raportit sen torjunta-ainejäämistä ja raskasmetallipitoisuuksista. Tässä olennaisimmat:

 • Arsenikkia, josta ihmiset on eniten huolissaan, oli tutkimusten mukaan vain 0,032 mg/kg.
 • Mikään muukaan arvo ei ole huolestuttava – tai edes lähellä sitä (kaikki pitoisuudet todella pieniä).
 • Tuote on valmistettu luonnonmukaisin menetelmin ilman torjunta- ja lisäaineita.
 • Foodinin perustaja on itse käynyt Kiinassa tuottajien luona varmistamassa olosuhteet ja tuotteen laadun.
 •  Lisäbonus myös siitä, että Foodinin riisiproteiini on todella proteiinipitoista, ja se siivilöidään moneen kertaan, minkä ansiosta koostumus on ihanan sileä.

 

Reseptin juju on valmistaa kerralla iso satsi, jotta nälän tullen ei tarvitse odotella kauempaa kuin rahkanpurkin avaaminen kestäisi.

…Ja täytyyhän rahkan korvike voida napata helposti mukaan myös evääksi. Sekin tällä reseptillä luonnistuu. Syytä myös mainita, että proteiinin lisäksi tämä sisältää hyviä rasvoja ja kuituja, joita rahkassa ei ole lainkaan.

 

Maidoton, terveellisempi rahkan korvike (2 annosta)

4 rkl  chia-siemeniä
3/4 dl riisiproteiinia* vaniljan tai suklaan makuisena
4 dl makeuttamatonta kauramaitoa (esim. Oatlyn luomu)

Lisäksi: (jäisiä) marjoja.

Sekoita chia, proteiini ja kauramaito lasipurkissa. Anna paksuuntua vähintään puolisen tuntia (mitä kauemmin, sen parempi esim. yön yli). Lisää marjat hyytyneen seoksen päälle ja nauti.

Jos otat purnukan evääksi, heitä jäiset marjat sekaan, sulje kansi ja nappaa purnukka mukaan. Jäiset marjat pitävät annoksen kylmänä, joten voit säilyttää sitä huoletta useita tunteja vaikka treenikassin pohjalla :)

1 annos sisältää 24 g proteiinia ja 11 g kuitua!

riisiproteiini2

 

Vinkki 1:
Jos haluat koostumuksesta rahkamaisemman (tai vierastat “sammakonkutumaisuutta”), voit blendata chia-seoksen, kun se on hyytynyt.

Vinkki 2:
Jos haluat reseptistä vielä ruokaisamman, lisää sekaan esim. mantelitahnaa, kookoslastuja, siemeniä, pähkinöitä, leseitä ja/tai hedelmiä.

Vinkki 3:
Jos vierastat makeaa makua, voit vähentää sitä tekemällä chia-seoksen veteen ja/tai käyttää happamia marjoja kuten puolukoita tai mustaherukoita.

Vinkki 4:
Jos pidät maustamattomasta riisiproteiinista (kuten minä), voit käyttää maustetun sijaan sitä. Tällöin voit halutessasi maustaa annosta pienellä määrällä raakakaakao- tai vaniljajauhetta tai esimerkiksi kanelilla.

 

Kuten huomaat, vain taivas on rajana, millaisen omasta “rahkastaan” muokkaa!

 

♥ Leeni

*Tuote saatu yhteistyönä
PS. Kurkkaa myös edellinen arjen kiireitä helpottava proteiinipitoinen reseptini.

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

11 Responses

 1. Miltä tämä oikeasti maistuu? Mun kokemukset kasviproteiineista ovat aika jäätäviä maun puolesta. Roskiin ovat lentäneet.

  1. Hyvältä! Ohjeessa on vaihtoehtoina vaniljan ja suklaan makuiset riisiproteiinit, jotka ovat herkullisia. Maustamatonta en tähän laittaisi. Lisäksi kauramaito antaa ihanaa makua. Kokeile ja ylläty ;)

 2. Onpa huikea idea.
  Täytyy laittaa riisiprodet tilaukseen ja tuote testaukseen.
  Onko kokemusta, kuinka pitkään säilyy jääkaapissa?
  Voiko tehdä viikon annoksen kerralla?

  1. Uskon, että viikon säilyy, kunhan käyttämässäsi nesteeessä (kauramaito) on päivämäärää jäljellä ja käytät puhtaita astioita. Tulehan tänne sitten kertomaan, miten kävi :)

 3. Aivan ihanaa! Oon pyrkinyt eroon maitotuotteista ja kitkutellut välipalan aikaan et mitähän sitä söis. Mut tää! <3 menee hetimmiten testiin.

  1. Loistojuttu :) Et ole ainoa, jolla on tyhjiö välipaloissa, jos ei rahkaa (tai muita maitotuotteita) halua käyttää. Tämä täyttää sen hyvin!

 4. Minulle ei käy kauramaito, joten millä tuon kauramaidon voisi korvata? Mantelimaidossa on aika hallitseva maku eli ei ehkä sitä.. Muuten tämä kuulostaa tosi hyvältä vaihtoehdolta maitorahkan tilalle! Itsekin yrittänyt pitkään jo keksiä maidotonta rahkankorviketta eli tätä pitää testata :)

  1. Mikä tahansa kasvimaito käy tähän, mutta jos hallitseva maku häiritsee, niin voit toki käyttää vettä. Maustetut (vanilja/suklaa) proteiinit antavat kyllä makua ja makeutta, siispä vesi sopinee ihan hyvin. Jos kookosmaitoa tykkäät käyttää, niin kannattaa laittaa tähän veden kassa suhteessa 1:1, koska yksistään kookosmaito on liian paksua.

 5. Näin täs resptin ja tuli heti fiilis, et pakko päästä kokeilee. Tilasin foodinilta noi tismalleen samat tuotteet + kauramaito. Nyt on pakko tulla kysymään, et pitäskö sen tosiaan olla noin valkosta :D Mulla on ihan ruskeeta :D Onko toi riisiproteiini voimakkaastikin vaniljainen? Mä en saa siitä nimittäin mitään vaniljaa irti, oisko menny jotenkin sekaisin…

  1. Kommenttisi oli mennyt epähuomiossa ohi, joten pahoittelut viiveestä vastauksessani. Ei huolta, väri on kyllä rusehtava ko. ohjeella. Esteettisistä syistä en kuvassa olevaan annokseen laittanut riisiproteiinia yhtä paljon; ruskea mömmö kun ei silmää hivele ;)

   Mielenkiintoista, ettei riisiproteiini maistu sinulla juurikaan vaniljaiselta. Täytyy ihan kysyä asiaa Foodinilta, josko siellä olisi mennyt resepti sekaisin. Palaan asiaan, kun saan vastauksen!

Comments are closed.

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat