Usein kysytyt kysymykset puhdistuskuurista

Sopiiko laatimani Ravitseva Detox -puhdistuskuuri sinun tarpeisiisi?

Yhtä ainoaa kaikille pomminvarmasti sopivaa ratkaisua ei valitettavasti ole olemassa. Ravitseva Detox -ohjelman sopivuutta sinulle voit arvioida alla olevien kysymysten avulla.

Huom: Mikäli epäilet, että terveydellinen tilanteesi estää sinua toteuttamasta ohjelmaa, ota yhteyttä, niin annan arvioni. Tarkoitus on voida paremmin, ei hankaloittaa oloa tai tehdä terveydelle hallaa!

 

**********

Huomioiko puhdistuskuuri lähtötasoni?

Kyllä. Ohjelmassa ohjeistetaan, kuinka sinä saat ohjelmasta parhaan hyödyn irti sen pohjalta, mitkä elämäntapasi ovat ennen ohjelman aloittamista.

Ovatko puhdisutskuurin reseptit maukkaita?

Kyllä. Tarkoituksena on nauttia ohjelmasta, eikä kituuttaa pahanmakuisten litkujen varassa. Uskon, että monia reseptejä haluat käyttää myös ohjelman jälkeen.

Saanko selkeät ohjeet, kuinka edetä päivä kerrallaan?

Kyllä. Ohjelma koostuu kolmesta vaiheesta, ja kunkin vaiheen toteuttamiseen annetaan selkeä ohjeistus.

Saanko syödä puhdistuskuurin aikana kiinteää ruokaa?

Kyllä. Puhdistus ei edellytä mehukuuria, mutta tärkeää on, että ruoka on helposti sulavaa, jollaista reseptien mukainen kiinteä ruokakin on. Mikäli haluat pitää kevennettynä päiviä ilman kiinteää ruokaa, saat siihenkin ohjelmassa ohjeet.

Voinko halutessani sisällyttää ohjelmaan eläinkunnan tuotteita?

Kyllä, mikäli koet sen itsellesi tarpeelliseksi. Ohjelman mukana saat tarkat suositukset vältettävistä ja suositeltavista ruoka-aineista. Sen avulla osaat valita eläinkunnan tuotteet, jotka ovat soveltuvia ohjelman aikana.

Saako puhdistuskuurin aikana syödä, kun on nälkä?

Kyllä. Tarkoitus ei ole kärvistellä nälässä.

Auttaako puhdistuskuuri tunnistamaan ruokayliherkkyyksiä?

Kyllä. Moni on herkistynyt jollekin ruoka-aineelle osaamatta tunnistaa sitä. Ohjelma toimii myös eliminaatiodieettinä, jonka avulla voit havaita yleisimmät yliherkkyydet. Tämä on tärkeää, jotta et jatkuvasti rasita elimistöäsi ruoka-aineilla, jotka eivät sille sovi.

Voinko ohjelman aikana kysyä neuvoa valmentajalta?

Ohjelma on tarkoitus tehdä itsenäisesti. Mikäli kuitenkin jokin jää materiaalit luettuasi askarruttamaan tai jotain yllättäviä reaktioita ilmaantuu tehdessäsi ohjelmaa, saat minuun yhteyden sähköpostilla: leeni@leeniviio.fi.

Onnistuuko puhdistuskuurin noudattaminen keskellä arkea?

Kyllä. Ohjelma ei vaadi taukoa arjesta, ja ruokavaliota sekä muita puhdistustoimia on täysin mahdollista ns. normaalin elämän puitteissa. Toki on suositeltavaa, että rauhoitat ohjelman aikana hetkiä myös itsellesi, ja karsit turhan kiireen. Näin myös mielesi saa ladata akkujaan.

Voinko tehdä puhdistuskuurin tarvittaessa myöhemmin uudelleen?

Kyllä. Ostettuasi ohjelman kerran, voit toistaa sitä niin usein kuin haluat. Useimmille hyvä tahti on kerran keväässä ja kerran syksyssä.

Saanko puhdistuskuurin materiaalit itselleni?

Kyllä. Kaikki materiaali on pdf-muodossa, ja voit tallentaa ne omalle koneellesi.

Onko puhdistuskuuri joustava?

Kyllä. Ohjelman voi tehdä totutellen, jos se tuntuu omaan tilanteeseesi sopivimmalta. Myös ohjelman kestoa voit muuttaa. Mielummin tee vähemmän, hitaammin ja hyvällä mielellä kuin kaiken hutaisten huonolla fiiliksellä. Parasta ohjelmassa on, että voit uusia sen tasaisin väliajoin, ja tehdä intensiivisemmin, kun homma on tullut sinulle tutuksi.

Ovatko puhdistuskuurin reseptit gluteenittomia?

Kyllä. Kaikki reseptit ovat gluteenittomia ja ohjelma on täysin mahdollista toteuttaa myös ilman gluteenittomiakaan viljoja, mikäli koet sen sinulle tarpeelliseksi.

Ovatko puhdistuskuurin reseptit maidottomia?

Kyllä. Ohjelman aikana ruokavaliosta poistetaan kaikki eläinperäiset maitotuotteet.

Ovatko puhdistuskuurin reseptit allergiaystävällisiä?

Kyllä. Ohjelman aikana ruokavaliosta poistetaan yleisimmät allergioita- ja yliherkkyyksiä aiheuttavat ruoka-aineet. Jos sinulla on niiden ulkopuolelle jääviä allergioita, luonnollisestikin et käytä myöskään niitä.

Onko puhdistuskuuri sokeriton (tarkoittaa lisättyä sokeria kaikissa muodoissaan)?

Kyllä. Ohjelmaan ei kuulu lisätyn sokerin käyttäminen. Kokonaisten kasvisten, marjojen ja hedelmien luontaista sokeria tämä rajoitus ei koske.

Saako puhdistuskuurin ruokavalioon kuuluvat raaka-aineet tavallisesta marketista?

Kyllä. Ohjelma perustuu aitoon ruokaan, ei valmisteisiin. Ravintolisät, joita ohjelman aikana suositellaan käyttämään ovat nekin ruokapohjaisia (eivät siis keinotekoisia valmisteita), ja jos et jostain syystä halua hankkia, voit toteuttaa ohjelman ilmankin.

Voinko nauttia puhdistuskuurin aikana lämmintä ruokaa?

Kyllä voit. Ohjelma sisältää kyllä runsaasti raakruokareseptejä, koska kuumentamaton ruoka on entsyymi- ja vitamiinipitoista. Mukana on kuitenkin myös kypsennettäviä reseptejä, ja voit valita niitä sen mukaan, minkä koet itsellesi sopivaksi (esim. jos teet ohjelman kylmään vuodenaikaan, tuntuu lämpimän ruoan syöminen varmasti tarpeelliselta).

Voinko kokata puhdistuskuurin reseptejä myös perheelleni?

Kyllä voit. Osa resepteistä on enemmän aikuiseen makuun, mutta rohkaisen lämpimästi maistattamaan mahdollisimman montaa ruokaa myös lapsilla (huomioiden toki pienten lasten ruokailua koskevat suositukset). Tuputtaminen ei silti kannata, vaan parasta on toimia innostavana esimerkkinä.

Huomioidaanko puhdistuskuurissa muutakin kuin ruokavalio?

Kyllä. Keho ja mieli ovat erottamattomasti yhteydessä toisiinsa, ja ohjelmassa annetaan ohjeita kokonaisvaltainen puhdistamiseen, sekä kerrotaan tarkemmin, miksi se on tärkeää.

Onko puhdistuskuurista hyötyä, jos en voi noudattaa sitä sataprosenttisesti?

Kyllä. On suositeltavaakin, että aloitat pehmeästi, mikäli lähtötilanteessasi elämäntapasi eivät ole kovin terveelliset tai jostain muusta syystä koet tarpeelliseksi totutella ohjelmaan rauhassa. Seuraavalla kerralla voit ja osaat jo tehdä ohjelman intensiivisemmin.

Auttaako puhdistuskuuri rakentamaan terveellisiä elämäntapoja, joita voin ylläpitää jatkossa?

Kyllä. Vaikka varsinainen kuurin on määräaikainen (siitä nimi kuuri), kannattaa ruokavalion ja muiden elämäntapojen puhtauteen kiinnittää huomiota myös kuurin ulkopuolella. Siihen saat hyvät ohjeet ohjelman aikana, ja voit askel kerrallaan siirtyä puhtaampaan elämäntapaan, joka tukee terveyttäsi ja vähentää toksiinialtistustasi sekä pitää sisäänrakennetun puhdistusjärjeselmäsi tehokkaana.

**********

Leave a Reply

Your email address will not be published.