Osallistujien tuloksia valmennuksista

Palautelomakkeista koottuja kokemuksia Leenin valmennuksista

Mitä asiakkaat sanovat?

Valmennuksesta on ollut minulle huomattava apu ja luulen että on loppuelämäksikin. 😊 Tilanteeni on huomattavasti kohentunut alkuvuodesta kun aloitin tosissani korjaamaan ruokavaliotani. Painoa on lähtenyt 3–4 kg loppujen lopuksi aika helposti. Aivan mahtavaa nyt mahtuu taas päälle housuja jotka eivät mahtuneet enää pariin viime vuoteen mutta säästelin niitä toiveena että vielä sopisivat. Ja niin kävi ja voin sanoa että jo 3 kg pudotus tuntuu huomatavasti vaikka kuulostaa vähältä. 😊

Turhia kaloreita tulisi syötyä muutama vuosi ja isoja annoskokoja ja sitä sokeria aivan liikaa. Kuvailemasi herkkuherkkä olen varmasti, reagoin helposti ruokamainoksiin, kuviin kakuista yms. mutta ymmärrän että se on tasapainoilua. Uskon myös, että jos 80 % syö terveellisesti niin tilaa herkuille on se 20 %. 😊 Eli en täysin nollalinjalla ole vaan kohtuudella ja pääsääntöisesti muun aterian yhteydessä, ei tyhjään mahaan. Jos tulee joskus syötyä esim. suklaapatukka niin se ei muutu tavaksi mikä saattoi ennen olla tavallista.

Kaikkea hyvää sinulle Leeni nyt ja jatkossa. 😊 Makeanhimoa pystyy säätelemään niin ettei se hallitse tai edes hankaloita elämää kun vaan kokeilee erilaisia juttuja mitä tässä kurssillakin on. Ja pienestä muutoksesta se lähtee. 😊 

Irene K.

Ryhmävalmennuksen sisältö oli tosi rikas, joten pitää vielä käydä läpi materiaaleja uudestaan. Mutta päällimmäisenä jää mieleen parempi ymmärrys makeanhimon “triggereistä” ja siitä, miten ateriat kannattaa koota. Ja mieleen jäi hyvin myös “aina voi vielä painaa jarrua”, silloin kun makeanhimo lyö päälle, aina on oikea hetki lopettaa syöminen.

Tykkäsin suht lyhyistä lukupätkistä, videoista ja oheismateriaalista, jonka voi printata itselleen. Suosittelisin valmennusta kaikille makeanhimon kanssa painiville, jotka haluaisivat löytää konkreettisia ja lempeitä keinoja elää sen kanssa.

Suvi 48 vuotta

Pohdin ryhmävalmennukseen osallistumista vähän, koska olen opiskellut ravintoasioita. Olen myös hiukkasen perehtynyt ihmismieleen sekä lukemattomiin self-help- juttuihin. Mutta olin utelias näkemään, miten tämän verkkokurssi toimii ja miten kurssin koukutus on rakennettu. Lisäksi minua kiinnosti nähdä myös, miten sokerin vaikutuksia käsitellään.

Nyt syön vielä makeaa, mutta makea ei enää hallitse minua. Pystyn lopettamaan ensimmäiseen palaan ja välttämään makeaa, vaikka se olisi päiväkausia tyrkyllä. Lisäksi kun vain on aikaa, mietin aina, mitä otan sokerin tilalta.

Parasta oli hyödylliset listat ja tiiviiseen pakettiin puretut asiat. Aion suositella kurssia mm. kahdelle työterveyslääkärille, jotka pyysivät kurssin alussa minua kertomaan, millainen kokemus kurssi oli ja voisivatko he suositella kurssia asiakkailleen.

Siitä huolimatta, että aina löytyy jotain kehitettävää, pidin valmennusta asiasisällöltään ja pedagogiikaltaan hyvin toteutettuna, sopivan mittaisena ja mielenkiintoisena.

Leena

Aluksi mietin, onnistunko oikeasti pääsemään makeasta eroon. Sitä kun on usein ennenkin yrittänyt onnistumatta. Nyt on kuitenkin ollut erilainen asenne tähän hommaa ja olen iloinen, että osallistuin epäröinnistäni huolimatta.

Asenne makeaa kohtaan on muuttunut. Tämä valmennus on avannut tietoisuuttani entisestään makeanhimon syistä. Ymmärrän myös, miten helppo elintarviketeollisuuden on saada meidät asiakkaat koukuttumaan makeaan. Olen huomannut miten paljon virkeämpi ja energisempi olen ilman jatkuvaa sokerihumalaa. Makuaistini on terävöitynyt ja kaikki terveellinen maistuu nyt hyvältä ja niitä himoitsee. Myös mielialat ovat olleet tasaisemmat. Asenne omaa itseäni kohtaan on myös muuttunut/muuttumassa rakastavammaksi ja sallivammaksi. Suuri muutos myös siinä, ettei enää ruoski itseään virheistä.

Kaikki tieto tässä kurssissa oli mielestäni kohdallaan ja tarpeellista. 🙂 Parasta on ollut oppia uusia, terveellisiä reseptejä. Itselleni tosi tärkeä oivallus, että makeanhimo voi olla jo ihan siitä syystä, ettei saa tarpeeksi täyttävää ravintoa päivän muista ruoista. Parasta siis on, että olen todella huomannut makeanhimoni vähentyvän, olon ja unien parantuvan ja se on upeaa!

Aion suositella kurssia muillekin. Niille, jotka oikeasti haluavat tehdä makeanhimolleen jotakin. Toivoisin myös, että tämä nykyinen sokeria ihannoiva kulttuuri rupeaisi väistymään ja siitäkin syystä aion suositella kurssia muillekin.

Loppuun haluan sanoa, että sinä olet Leeni todellinen ammattilainen. Sen huomaa koko tämän kurssin rakentamisesta. Raikas olemuksesi toimii myös hyvänä esimerkkinä muille ihmisille. Et painosta vaan kannustat lempeästi mutta päättäväisesti kurssilaisia kohti uusia elämäntapoja. Olen todella kiitollinen tästä kurssista ja uskon, että kurssilla oppimani asiat jäävät pysyviksi!

Heidi J.

Ensin epäröin osallistunko, koska olin sen verran tutustunut asiaan, että tiesin sen aiheuttavan ison mullistuksen ruokavaliossani ja ehkä elämässäni muutoinkin. Onneksi päätin osallistua. Himoni syödä sokeria on vähentynyt, lähes loppunut. Olen ollut virkeämpi päivällä ja nukkunut rauhallisemmin yöllä. Olen ymmärtänyt, että herkutella voi ilman sokeria.

Parasta oli selkeys ja monipuolisuus! Myös kurssin toteuttaminen oli upea. Tykkäsin monikanavaisuudesta – videot, tekstit, reseptit, tehtävät ja fb-ryhmä. Suosittelen mielelläni muille paino-ongelmien kanssa kamppaileville ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

Ritva

Kiinnostuin aiheesta heti, koska makeahimon kanssa olen enemmän tai vähemmän elänyt koko elämäni. Arvostan laajempaa tietoisuutta ja haluan ymmärtää miten me ihmiset toimimme. Minusta kurssi oli siis aika täydellinen 🙂 Kokonaisuus oli erittäin monimuotoinen. Vaikka olen lukenut ja pohdiskellut ja käynyt huikeita muutoksia läpi elämän varrella, löysin hyvin hyödyllistä tietoa. Nyt on myös seuraavat askeleet jatkon varalle aika selkeät!

Kurssin käytännöllinen lähestyminen auttoi, ettei tieto jää toteuttamatta. Keittiönkaapitkin tuli siivottua ja yllättävistäkin paikoista löytyi sokeria. Parasta on kuitenkin, että tämä on jatkuva matka, ja nyt on suunta hahmottumassa. Pureskeltavaa löytyy vielä pidemmällekin ajalle!

Suosittelen kaikille jotka ovat kiinnostuneita asiasta. Kurssi voi toimia alkusykäyksenä muutokseen, muutoksen tukena tai viilaamaan jo tehtyjä muutoksia. Erittäin monitahoinen kurssi siis! Kiitollinen kurssista. Ihan loisto työtä olet tehnyt!

Ylvikki

Mietin ensin, riittääkö minulla aika materiaalin seuraamiseen ja koko asian työstämiseen, mutta päätin tarttua toimeen. Kehossani ei ole enää juurikaan turvotusta. Jaksan paremmin ja olen säännöllisesti nälkäinen, myös välipalan tarpeen tunnen nykyään.

Parasta oli, että makeanhimoa käsiteltiin laajasti ja selvästi. Kokonaispaketti oli erittäin hyvä ja ihanan kannustava. Suosittelen kaikille makeanhimosta kärsiville, ja stressaantuneille!

Nainen 31 vuotta

Halusin jotain konkreettista ja koska lakot eivät pidä, päätin osallistua. Parasta oli ihanan lempeä valmentaja, ja hyvä, että voi omaan tahtiin käydä asioita läpi.

Nyt minulla on vahva olo että olen päässyt makeanhimosta eroon. Enää ei tee jatkuvasti mieli suklaata joka oli pahin koukuttaja.

Kokonaisuus oli kattava ja ymmärsin kuinka kaikki vaikuttaa kaikkeen. Opin itseni kuuntelua ja että elimistö kyllä tietää. Suosittelen kyllä kaikille jotka haluaa päästä sokerikoukusta eroon. Kuurit ja ym. eivät auta vaan perehtyminen syvemmälle asiaan. Kiitos tästä matkasta hyvään oloon ❤

Merja S.

Tulevaisuus näyttäytyy valoisammalta. Itseen suhtautuminen on armollisempaa. Koen hallitsevani mielitekoja, jos niitä tulee. Pöhötys on lähtenyt, kasvot etenkin kirkastuneet. Rasvaa on hieman lähtenyt kehosta. Olen myös energisempi, tyytyväisempi ja positiivisempi.

Hankala sanoa, mikä oli parasta. Niin moni asia! Ehkä se, että opin herkuttelemaan terveesti vailla syyllisyyttä. Tunnepuolen jutut olivat tärkeimmät minulle.

Nyt minusta vahvasti tuntuu että olen päässyt irti sokeririippuvuudesta. Kurssi auttoi pysähtymään ruoan äärelle, ymmärtämään mitä se minulle merkitsee ja syönkö tunteeseen vai nälkään. Nyt osaan käsitellä tunnetta makeanhimon takana.

Parhaimmat tekemäni kaupat ja paras kurssi ikinä! Erittäin kattava kurssi ja loistava tukihenkilö koko kurssin ajan. Voin lämpimästi suositella kaikille joita makenhimo pitää otteessaan!
 Siitä voi oikeasti päästä irti!

Mimmi

Oloni on erittäin tasapainoinen ja tyyni. Olen alkanut tiedostaa syömistäni paremmin, syön siis hitaammin ja se on minulle iso askel parempaan. Tiedostan sokerivuoristoradan pois jäämisen vaikutuksen. WAU! Olo on aivan erilainen 🙂 Voin suositella kelle vain.

Nainen 32 vuotta

Ennen aloittamista mietin voinko oppia vielä jotain uutta… Valmennus antoi inspiraatiota ja kannustusta jatkaa meneillään olevaa elämäntapojen muutosta. Parasta oli mukavan maanläheinen ja asiallinen lähestymistapa. Voin hyvin kuvitella miten tämän ansiosta olisin viimeistään herännyt miettimään sitä miten kehoani kohtelen. Uskon, että muutkin sokerihiiret havahtuisivat sokeripöhnästään 🙂 Suosittelen lämpimästi kaikille, joista yhtään tuntuu siltä, että herkkuhimot hallitsee elämää. Ja hyvänä alkusysäyksenä tämä toimisi vaikka painonpudotusprojektiin.

Jaana A.

Paino on tippunut ja iho parantunut. Pidin kokonaisvaltaisesta lähestymisestä. Tämä oli itselleni hyvin konkreettinen merkki siitä, että makeanhimon taklaamiseen suhtautuu vakavasti. Tämä ei ole vain yksi niistä 19999: stä karkkilakosta. Suosittelen kaikille samasta ongelmasta kärsiville.

Janina

Ystäväni oli käynyt Leenin valmennuksen aikaisemmin ja oli tykännyt tosi paljon, joten se vakuutti vielä enemmän, enkä epäröinyt osallistumista.

Parasta on, että suolistoni voi ehdottomasti paremmin, olo on virkeämpi ja opin kuuntelemaan omaa kehoa. Tietenkin myös ihanat reseptit! Minulle tämä oli täydellinen. Kurssi auttoi minua löytämään ratkaisuja kiireen keskellä, rauhoittumaan ja saavuttamaan yleisen hyvän olon tunteen. Ehdottomasti suosittelen esimerkiksi ystävilleni.

Hanna P.

Kurssin sisältö oli laaja ja kattava. Innostavaa luettavaa, kertailen näitä jatkuvasti. Oloni on nyt kaikin puolin parempi, virkeämpi. Uni on parantunut, nukun heräilemättä välillä. Suosittelen kaikille joille on tärkeää oma hyvinvointi eikä ulkonäkö ja pelkkä painonhallinta! Ottakaa aikaa omalle hyvinvoinnille ja oikeille valinnoille! Iso kiitos Leeni!

Sirkka M. 63 vuotta

Verensokerini ovat nyt loistavat ja sain jättää ateria insuliinit pois kokonaan, illan pitkävaikutteista olen saanut vähentää jokatoinen ilta 🙂 Myös vatsa toimii nyt loistavasti.

Katja S.

Nyt minulla on virkeämpi olo eikä tule nälkäpiikkejä ja väsymyskohtauksia. Muutenkin tulee valittua parempia ruoka-aineita suuhunsa.

Parasta valmennuksessa oli myönteisyys ja pidemmän ajan tavoitteet. Hyvät ja selkeät listat ja ehdotukset. Materiaali tuntui niin hyvin harkitulta ja toimivalta. Kokonaisvaltainen myönteinen ajattelu, jonka myötä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin selkeillä tavoilla ja todella tuntea muutokset omassa olossa.

Hyvä materiaali myöhempää käyttöä varten: tehtävät ja reseptit. Valmennus olisi varmasti hyödyllinen joillekin läheisistä ystävistäni, jotka painivat jaksamisen, huonon olon ja ylipainon kanssa.

Tiina 53 vuotta

Mielestäni kaikki teemat olivat todella hyviä ja se, että asiat tehtiin askel askeleelta auttoi todella ottamaan ne askelet. Yksin kaikki tämä olisi ollut hullu urakka perehtyä ja vielä toteuttaa! Alun jälkeen minun ei enää tehnyt mieli jatkuvasti makeaa. Vatsani ei ole ollut yhtä kipeä. Nyt en himoitse sokeria, syön paljon ravinteikkaampaa ruokaa, vaikka aina olen mielestäni syönyt suhteellisen terveellisesti. Suosittelin jo ohjelmaa eteenpäin, koska minulla on niin paljon terveempi olo.

Johanna N.

Ennen kuin aloitin kurssin, epäröin voiko verkkovalmennuksesta todellakin olla apua makeanhimon ongelmiin. Epäröin turhaan! Nyt en ole neljään viikkoon himoinnut karkkia tai makeita leivonnaisia. Olen myös kiinnittänyt kiireen keskellä enemmän huomiotani itseeni, olen elänyt enemmän tässä hetkessä.

Tiedostan ja ymmärrän makeanhimoni syyt ja kuinka voin ennaltaehkäistä niitä. Olen myös oppinut pois musta-valkoisesta pakko-onnistua -ajattelutavasta ja hyväksyn repsahdukset. Jos sorrun, tiedän pystyväni seuraavan kerran valitsemaan terveellisemmän vaihtoehdon.

Suosittelen kaikille heille, joilla on ongelmia makean kohtuukäytön kanssa. Ja myös heille, jotka haluavat irti kokonaan valkoisesta sokerista.

Kirsi

Säännölliseen ateriarytmiin päästyäni ylimääräiset välipalat ovat karsiutuneet pois ja olen myös nukkunut paremmin. Myös paino on alkanut laskea. Tavoitteeni oli tiputtaa viisi kiloa ja uskon, että se onnistuu mainiosti nyt kun lopullinen ruokaremontti on vihdoinkin tehty.

Valmennus avasi silmäni syömisen vaikutuksille! Nyt tiedän mistä väsymys, turvotus ja painon kohoaminen ovat johtuneet, vaikka harrastan liikuntaa useasti viikossa. Erittäin kannustavaa ja empaattista tukea. Kiitos. ❤️

Mervi K.

Voin henkisesti ja fyysisesti paremmin. Aiemmin olen ollut ajatuksella, että terveellisessä syömisessä kieltäydyn jostain. Nyt henkisesti koen, että oloni on vapautunut tiedostaessani, kuinka paljon sokeri tuo minulle henkistä ja fyysistä pahoinvointia ja on täysin mahdollista ja ok olla ilman siitä, kun tarjolla on hyvinvointia tukevia herkkuja. Fyysisistä muutoksista positiivisena vyötärön kaventuminen ja ähkyolojen poissaolo.

Valmennuksessa oli parasta prosessimainen eteneminen. Konkreettista, kättä pidempää, sai runsaan teorian ja tehtävien avulla. Kysymykset moduulien lopussa laittoi pohtimaan omaa suhdetta syömiseen ja ruokaan.

Aiemmin olen voinut olla viikkokausia ilman sokerita, mutta sitten on tullut olo, että onkohan tämäkään nyt aivan normaalia ja meneekö ortoreksian puolelle kohta jne. Sitten olenkin vetänyt seuraavaksi överit toiseen laitaan ja syönyt herkkuja hallitsemattomasti. Nyt koen, että alan löytää oikeaa tapaani suhtautua ruokaan ja itseeni. En jaksa enää miettiä myöskään sitä, mitä joku ajattelee omista valinnoistani. Aikaisemmin olen saattanut ottaa kakkua kylässä, koska en ole halunnut loukata ketään tai olla rasittava terveysintoilija.

Suosittelen ehdottomasti juuri kaltaisilleni tai oikeastaan ihan kenelle tahansa, kenellä on vääristynyt suhde syömiseensä (makeaan ja muuhun). Kiitos Leeni tästä kurssista! Koen, että kannatti satsata ja olen saanut rahoilleni vastinetta.

Nainen 35 vuotta

Olen löytämässä tasapainon syömiseen ja löytänyt vaihtoehtoisia tapoja herkutella. Se vaikuttaa henkisesti minuun hyvällä tavalla. Parasta oli asian hyvin monipuolinen ja perusteellinen käsittely + hyvät ruoka- ja herkkuohjeet.

Harriet 62 vuotta

Kilot aikoivat vähetä hiljaa mutta varmasti ja sen mukana olo parani sekä fyysisesti että varsinkin henkisesti, aloin pitkästä aikaa olla taas kotona kropassani, joka kolmekymmentävuotiaana oli ollut lähes täydellinen, sitten hyvä, mutta viimeiset 10 vuotta aina kilot lisääntyivät vähitellen eikä mikään “pisteitten laskeminen” joissain laihdutusmenetelmissä auttanut vähääkään, kävi usein päinvastoin.

Nyt yhdeksän kiloa on lähtenyt ja olen pystynyt pitämään sen painon, mihin pääsin. Voin ottaa pienen jälkistartin vielä viiden kilon karistamiseksi, mutta en sen enempää, sillä ikääkin on jo sen verran, että ylimääräistä rypytystä ei kaipaa, kun muuten tunsi nuorentuneensa monta vuotta.

Valmennusauttoi minua ulkonäössä, itsetunnossa, terveydessä (vähän koholla olleet verensokerit olivat taas ruodussa), jaksamisessa työssä ja terveessä suhtautumisessa ruokaan yleensä. Kaikki sujui helpontuntuisesti ja varsinkin älykkäästi ja viisaasti, mitään ihmekonsteja en haluaisi edes kokeilla, sillä kaikessa pitää olla hyvä järki tallella.

Nainen, 59 vuotta

Kroppa on hoikistunut ihan selkeästi näin lyhyessä ajassa. Vatsakin on toiminut paremmin heti alusta lähtien. Kurssin myötä sain todella makeanhimon rauhoittumaan, ja ensimmäistä kertaa ikinä en vain odottanut sitä hetkeä kun pääsen taas käsiksi suklaalevyyn.

Tällä kertaa päällimmäisenä on ollut ajatus jatkaa uusien tapojen opettelua niin että niistä tulee pysyviä. Voin suositella sellaiselle, joka haluaa tehdä elämäntapamuutoksen, mutta ei tiedä mistä aloittaa. Tämä oli kivoin “karkkilakko” ikinä! 🙂

Salla K. 26 vuotta

En ole enää niin ankara itselleni, osaan tarvittaessa kieltäytyä herkuista, verensokeri pysyy tasaisena, olen energisempi ja painoa on pudonnut. Valmennus oli monipuolinen, aihetta lähestyttiin monelta kantilta ja antoi hyviä vinkkejä myös muuten terveempään elämään. Suosittelen makeanhimosta kärsiville ja myös suolisto-ongelmaisille. Kiitos!

Iloinen asiakas

Olo on kevyempi, puhdistunut ja tasapainoinen. Ei ole tullut sellaista ärtymystä tai mielialojen vaihtelua mitä tuli usein kun napsin välipalaksi jotain sokeripitoista. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani paremmin.

Parasta oli asiantuntemus. Valmennus oli monipuolinen ja hyvin tehty. Huomasi, että aiheeseen oli perehdytty kunnolla. Suosittelen kaikille, joilla makeanhimo karkaa helposti käsistä. Ja heille, jotka haluavat pitää itsestään parempaa huolta. Kiitos, kurssi oli koko rahan arvoinen!

Laura 31 vuotta

Olen nyt pirteempi, jaksan paremmin tehdä kotiaskareet vaikka työpäivä olisi ollut pitkä ja raskas. En ole yhtä paljon ärtynyt kun aikaisemmin. Suosittelen Leenin valmennuksia sellaiselle henkilölle joka oikeasti haluaa irti sokerista eikä ole löytänyt oikeaa motivaatiota. Kiitos avusta, teit valmennuksesta mukavan ja rohkaisevan positiivisella tyylilläsi!

Ann-Charlotte 41 vuotta:

Nyt on paljon helpompi olla kun sokeri ei enää pidä tiukasti otteessaan! Maistan aidot maut paremmin 🙂 Parasta valmennuksessa oli monipuolisuus!  Yllätyin joka viikko miten monipuolisia aiheet ja tehtävät olivat 🙂 Hyvä, että aloitimme käytännön teoista ja päättyi syvällisempään itsepohdintaan.

Mielestäni valmennus oli erittäin toimiva ja kattava, enkä keksi siinä mitään kehitettävää! Se auttoi minua pääsemään makeanhimosta eroon, mistä olen todella kiitollinen ja onnellinen! Se auttoi minua myös pohtimaan muutenkin terveellistä elämää, sitä miten tärkeää uni, liikkuminen, rauhoittuminen ja esimerkiksi oikea tapa syödä on.

Olen mainostanut kurssia ystävilleni ja kertonut kuinka siitä oli minulle suuri apu. Suosittelen kurssia ehdottomasti kaikille, jotka kokevat, että sokeri ja makeanhimo hallitsevat elämää. Tämän kurssin avulla siihen on mahdollista saada muutos.

Suuri kiitos vielä kerran opeista ja neuvoista! Hienoa, että tällaisia etävalmennuksia järjestetään, jotta useammilla ihmisillä on mahdollisuus saada muutos aikaan elämässään.

Emilia N.

Olen koittanut lukuisia, kymmeniä markkinoilla olevia dieettejä sekä ruokavaliomalleja (rasvattomat ruokavaliot, keto – dieetit, vhh- dieetit) onnistumatta noudattamaan niitä kahta viikkoa pidempään. Epäilin siksi suuresti, kuinka pitkään tätä pystyn noudattamaan.

Erittäin positiivisesti yllättyin. Kiitos siitä kuuluu Leenille! Mitään suurempia ongelmia ei ole ollut eikä nälkää. Minun tuloksia: tasaisempi energia, turvotuksen väheneminen ja suoliston parempi tila. Sokeri ei enää hallitse minua eikä pidä otteessaan.

Parasta oli että asiat selitettiin kokonaisuudessaan “miksi näin on hyvä tehdä” eikä ollut kieltolistoja tai pelkkiä ruokaohjeita/ grammamääriä yms. Suosittelen ehdottomasti muille! Tämä on ainut valmennus kaikista kokeilemistani, jota olen pystynyt noudattamaan koko valmennuksen ajan!

Sydämelliset kiitokset Leenille, olen erittäin kiitollinen kaikista antamistasi ohjeista, jokainen niistä on ollut tärkeä. Tämä on ainut kaikista kymmenistä kokeilemistani, mikä on koskaan auttanut kääntämään ruokavalioni terveelliseen suuntaan.

Sini

Fyysisesti voin paljon paremmin. Suolistoni voi paremmin, ei ole enää vatsakipuja, turvotusta, ilmavaivoja tai vatsakramppeja. Olo on ollut energisempi, kevyempi. Paino on tippunut 8 vko aikana 5 kg, vaikken ole edes laihduttanut tai urheillut hullun lailla.

Olen myös herkutellut ja syönyt sokeria kohtuudella ja siinäpä se juju onkin. Kohtuudella. Sitä en ennen osannut ruokaillessa, niin perus kotiruokaa tai herkkujen kanssa. Nyt alan ymmärtää kehoani ja kuulen sen viestit mitä se minulle kertoo.

Olen käsitellyt tunnelukkoja mitä syömiseen tulee, opittuja tapoja lapsuudesta (muka terveelliset ruoat/välipalat, jotka ovatkin sokeripommeja) ja mitä olen oppinut omalta äidiltäni (jojoilu). Myöskään kaamosmasennus ei ole iskenyt vielä ihan kamalasti päälle.

Parasta oli teoria, kemialliset selitteet ja esimerkit ilmiöiden taustalla. Tuntuu että en ole yksin ja vihdoin vatsaoireet selittyvät jollakin. Olen kokeillut maidotonta ja gluteiinitonta ruokavaliota aikaisemmin, joka on auttanut hetkeksi, mutta en jaksa pidemmän päälle kieltää yksittäisiä ruokakunnan tuotteita.

Nyt näen selvän yhteyden ainesosalistoissa ja osaan bongata turhat sokerit. Tärkeää on ollut oppia kohtuutta eikä olla kitukuurilla kieltämässä mitään. Aina voi valita sen hieman terveellisemmän vaihtoehdon kahvilassa esim. silläkin pääsee jo pitkälle.

Suosittelen niille, jotka haluaa oivaltaa syyt ja seuraukset omaan hyvinvointiin. Näkisin valmennuksen isompana kokonaisuutena kuin vain makeanhimon taltuttamisena.

Tämähän on niin kokonaisvaltaista hyvinvointia, että se sopii monelle, mutta erityisesti sokerihimoisille jotka ovat dieetillä mitkä eivät johda mihinkään. Tai jos on selittämättömiä vatsaoireita joista ei pääse eroon, on tämä hyvä kurssi. Tai jos haluaa paremman ymmärryksen omaan hyvinvointiin tai energisemmän olon.

Kiitos Leeni! Tämä oli silmiä avaava matka ja olen todella tyytyväinen että lähdin mukaan!

Saara 33 vuotta

Olin jo jonkin aikaa odottanut valmennusta ja kun se tuli mahdolliseksi niin en voinut ohittaa 🙂 Minun muutokset on eniten henkisiä muutoksia. Olin tehnyt sokerista pahan peikon! Nyt en enää näe asioita mustavalkoisesti. Teen vaan toisenlaisia valintoja, parempia 🙂

Parasta oli tuoteselosteiden yksityiskohtainen läpikäyminen ja tunnistaminen, konkreettiset havaintoesimerkit ja reseptit nami. Suosittelen Leenin valmennuksia ihan jokaiselle, myös ja erityisesti pienten lasten vanhemmille. Kiitos Leeni 🙂 Aihe on aina ajankohtainen, se ei vanhene koskaan!

Anita

Olen ollut aina kiinnostunut ravinnosta ja terveellisestä syömisestä, joten epäröin onko kurssilla minulle lisää annettavaa. Onneksi kurssi oli todella monipuolinen! Tämä sisälsi niin paljon enemmän, mitä olisin kuvitellut. Kaiken pohjana oli makeanhimo, mutta lisänä oli niin paljon mielenkiintoista luettavaa ja uusia tapoja muuttaa omaa hyvinvointiaan.

Myös Leenin jatkuva läsnäolo ja tarvittava tuki huokui koko kurssin ajan teki tästä erittäin miellyttävän. Kurssista huokui hyväksyntä ja aito auttamisen halu. Suosittelen ihmiselle, joka aidosti on kiinnostunut omasta hyvinvoinnistaan.

Kiitos tuhannesti! Elämäni parhaiten käytetyt eurot!

Saana J.

Elämäntapani olivat jo entuudestaan suhteellisen terveelliset ja koin, että itselläni oli paljon tietoa aiheeseen liittyen. Pohdin siis, että oppisinko mitään uutta. Kaipasin lähinnä syy-seuraussuhteiden ymmärtämistä ja vinkkejä makeanhimon taltuttamiseen käytännön tasolla.

Hyvinvointini on parantunut huomattavasti; olen pirteämpi, jaksan arjessa paremmin ja nukun paremmin. Motivaatio liikuntaa kohtaan on kasvanut ja muutoksen olen havainnut myös keskittymiskyvyssä. Koen, että olen vapautunut herkkujen “kahleista”, eikä ruoka enää hallitse arkeani. Myös ihoni hyvinvointi on parantunut; ns. pöhöttyneisyys kadonnut! Vaikka lähtötilanne itselläni ei ollut ollenkaan “paha”, nämä kaikki muutokset havaitsin silti!

Parasta oli perinpohjainen syy-seuraussuhteiden oppiminen, aiheeseen liittyvän tiedon laajeneminen sekä asioiden tajuaminen käytännön kautta.

Valmennus täytti kaikki odotukset ja jopa ylitti ne 150 prosenttisesti! Valmentajana on selvästi todellinen ammattilainen. Suosittelen ihan kenelle tahansa, joka haluaa katkaista mieltymyksen makeaan! Suuri kiitos Leeni!

Nainen 22 vuotta

Hurjan iso muutos! Vireystila ja yleinen fiilis kohonnut suuresti. Minulla on tällä hetkellä elämässäni muutenkin suuria muutoksia ja stressinaiheita. Siispä olen varma, että uudet tavat ovat antaneet minulle lisävirtaa selvitä haasteissa.

Valmennuksen puoliväliin mennessä olin jo saanut niin moneen asiaan apua, jonka olen halunnut pidempään korjata. Tuli tehtyä kokonaisvaltainen kroppa(ja päänuppi-)remppa.

Olen erittäin positiivisesti yllättynyt kuinka tehokas valmennus oikeasti oli! Tästä jää käteen hyvä olo ja mieli sekä eväät ihan oikeasti panostaa hyvinvointiinsa myös jatkossa. Leeni, olet kyllä huippuluokan elämäntapa-PT 🙂

Moona 22 vuotta

Olin aiemmin yrittänyt vaikuttaa esimerkiksi painokehitykseeni ja ruumiinrakenteeseeni oikean ruokavalion ja harjoittelun kautta, mutta varsin laihoin tuloksin – huolimatta saamistani ammattimaisista neuvoista. En tiennyt, osaisiko kukaan antaa minulle kestävään muutokseen johtavia ideoita.

Leenin valmennuksessa jo parin kuukauden aikana huomasin selkeitä muutoksia sekä kehossani että olossani. Oloni oli koko ajan tasaisempi, ”nälkätärinä” lähti, ja opin syömään tosi säännöllisesti ja myös oikeanlaisesti. Saavutin itselleni yllättävää edistystä painon tippumisessa – tämä oli tärkein tavoite, ja olen todella iloinen että se täyttyi. Kuuden kuukauden ohjelman aikana saavutin lopulta täysin tärkeimmät ohjelman alussa asettamani tavoitteet. Omaan toimintaani on muutenkin tullut varmuutta lisääntyneen tiedon myötä. Ohjeita tarkastettiin ja tarkennettiin aina tavatessamme koko valmennuksen ajan vastaamaan aina vain paremmin tilannettani.

Parasta oli Leenin todella ammattimainen ja aktiivinen asennoituminen! Jos minulla oli ongelmia, kysyttävää tai mitä vain, Leeni tosiaan kantoi huolta, selvitti taustat ja kaivoi vaikka kuinka paljon tietoa esille. Ja kun osaamista on, myös ratkaisut ongelmiin löytyivät. Tällaisessa valmennuksessa on oikeastaan elinehto, että valmentaja onnistuu herättämään niin paljon luottamusta, että myös valmennettavalle syntyy kuva, että juuri häntä varten laadittuja ohjeita noudattamalla myös tulokset varmasti tulevat. Ja tämä luottamus syntyi 100%-varmasti. Plus mikä tärkeintä, tuloksetkin tietysti sieltä tulivat.

Opin ymmärtämään, mitä juuri minun kannattaa milloinkin syödä – huomioiden myös erilainen harjoittelu. Paino tippui valmennuksen aikana n. 4,5kg, mikä on merkittävää koska ikinä aiemmin en ole saanut painoani hallitusti alas. En osaa sanoa, mitä tänä aikana on tapahtunut vaikkapa lihasmassalle – sitä oli tarkoitus tietenkin vähän kasvattaa, mutta en usko että se juuri vähentynytkään on. Olisi kiva saada asiasta faktatietoa, mutta en ole vielä päässyt inbody-testiin.

Valmennus voi todella muuttaa jonkun elämän. Suosittelisin kenelle tahansa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoittelijalle – niin kokeneemmalle kuin aloittelijalle. Tässä valmennuksessa muutokselta ei voi välttyä. Suosittelin jo läheiselleni, joka jo Leenin Taltuta makeanhimo -miniohjelman pohjalta teki halukkaasti muutoksia elintapoihinsa ja varmasti haluaisi entistä isompaa muutosta, mutta ei tiedä mistä aloittaa eikä luota omaan osaamiseensa.

Haluan vielä sanoa, että Leeni on mainio tyyppi! Kaikki toimi todella helposti, käytännön asioiden järkkäys mukaan lukien. Ammattimaista työtä, hauskuutta unohtamatta.

Mies 36 vuotta

Olen oppinut kuulemaan paremmin vatsani kertomaa, ilmavaivat ovat vähentyneet ja kaiken kaikkiaan olo on parempi. Tieto ei ole lisännyt tuskaa, päinvastoin. 😊

Parasta oli ihana, läsnäoleva, keskusteleva valmennustyyli ja hyvät ohjeet edetä itsensä kanssa. Hyvä yhteydenpito ja mahdollisuus tuotteiden tilaamiseen kauttasi. Valmennus auttoi ruokavalion rakentamisessa, kuin myös uskalluksessa kokeilla uusia asioita. Kyky kuunnella itseä on myös parantunut.

Henkilöt joilla on vastaavanlaisia vatsavaivoja kuin itselläni oli, hyötyisivät valmennuksestasi paljon. Epäilemättä myös henkilöt, jotka tarvitsisivat tuekseen apuasi oikeanlaisten ostosten tekemisessä ja liikkumiseen motivoinnissa, tai vaikkapa yhdessä kokkailuun ja sitä kautta uuden oppimiseen.

Lämmin kiitos sinulle yhteisestä matkastamme! Halataan, kun tavataan.

Nainen 29 vuotta

Kiitos todella paljon!! Tämä oli aivan loistava paketti ja se auttoi todella paljon. Se, että tämä kurssi koostui käytännön osasta ja teoriaosasta aikaansaa sen, että osallistuja ottaa omistajuuden omasta hyvinvoinnistaan. Se on ihan loistavaa. Se ei ole sama asia kuin menisi tapaamaan ihmistä, joka sitten kertoo mitä kaikkea tekee väärin ja mitä PITÄISI tehdä paremmin.

Tässä jokainen teema sisältää valinnanhetken ja kun käytännön osuus on sopivan kevyt, se tulee tehtyä ja saa heti hyvän olon omasta toiminnastaan. Loistava paketti tosiaan! Teoriaosuudetkin olivat todella oivaltavia ja kattavia. Kiitos paljon! :)

Hanna-Leena M.

Kiitos hyvästä ryhmävalmennuksesta. Paljon on ollut apua ja tukea matkallani terveellisempään ruokavalioon ja varsinkin parempaan oloon! Nyt huomaan miten höttö turvottaa ja väsyttää. Ja huomasin että jäätelö maistui todella makealta…Hui. Ja vielä olostani, huomasin että ihoni tuntuu paljon sileämmältä. Ja nyt on alkanut rasva sulaa vyötäröltä.

Anu N.

Mietin, onko taustalla oikea asiantuntija vai joku huuhaa kurssi. Päätin ottaa riskin…Positiivinen yllätys oli, että taustalla oli todellinen asiantuntija!

Nyt minulla on vapauden tunne ja tunne, että hallitsen itse itseäni eikä sokeri hallitse minua. Sain myös paljon oivalluksia elämäntapaan kokonaisuudessaan. Näillä opeilla tiedän, kuinka pääsen repsahduksen tapahduttua takaisin hyvään oloon. Pidin kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta. Oli sopivasti teoriaa ja tehtäviä. Sain syvemmän tietämyksen makeanhimon taustalla ja konkreettisia esimerkkejä ja tehtäviä himon taltuttamiseen.

Hyvät työkalut taistella hyvän olon puolesta käytännössä! Suosittelen kaikille, joilla makea tuottaa ongelmia tavalla tai toisella. Kiitos todella positiivisesta ja kannustavasta kurssista. Parasta mitä minulle on pitkään aikaan tapahtunut!

Tiina S.

Aloittaessani olin jo korviani myöten täynnä ravitsemustietoa ja pohdin jaksaisinko omaksua uusia asioita omaa hyvinvointiani koskien. Tämä oli onneksi erilaista valmennusta. Minusta on tullut lempeämpi itselleni. Olen käsitellyt ongelmia jotka ovat johtaneet painon nousuun.

Olen henkisesti keveämpi. Oli hyödyllistä päästä puhumaan asioista joista on vaikea puhua mm. ystäville ja perheenjäsenille. Tulin monesti tapaamiseen ahdistuneena ja itseeni kyllästyneenä, mutta tapaamisilla sain “olonkevennyksen”. Sain mukaani monia monia hyvinvoinnin avaimia ja ihan selvää elämäniloa. Leeni osasi avata keskustelut juuri oikeilla kysymyksillä.

Suosittelen pitkäaikaisista paino-ongelmista kärsiville, jojo-laihduttajille. Kaunis kiitos, tästä on hyvä jatkaa. ☺️

Nainen 33 vuotta

Parasta kurssissa oli uudet odottamattomat näkökulmat, ja että aihetta lähestyttiin niin kattavasti. Suosittelisin ehdottomasti kaltaisilleni ihmisille, jotka epäröivät sokerin roolia (tunne-)elämässään. Tuntui ettei kaikki voi olla kohdillaan mutta kurssilta sain vastauksia miksi näin oli.

Niin moni kärsii sokerin syömisestä, että sen vaikutuksia pidetään normaalina ja niiltä on pakko sulkea silmät, jotta “normaali” elämä ja valinnat mahdollistuvat. Asiaa selitellään ja haittoja vähätellään, joten kun joku valitsee toisin alleviivaa hän myös muka sinun valintojasi. Pysyvää muutosta pidetään mahdottomana. Toivon että omalla esimerkilläni voin myös todistaa ettei se ole sitä. Tunnistan nämä reaktiot itsestäni. Ajattelin itse samalla tavalla, mutta nyt katson asiaa aivan eri kohdasta.

Voin tällä hetkellä niiiiiiiiin paljon paremmin, etten olisi itsekään uskonut. Kiitos Leeni uskoni vahvistamisesta! Jatka tärkeää työtäsi!

Kaisa 31 vuotta

Parasta oli tieto ja että väsymys hellitti ja kiloja lähti. Vähitellen olen opetellut oikeanlaista ruokavaliota sekä vaihtoehtoisia makeatottumuksia. Koska auttoi minua, niin auttaa varmasti muitakin!

Susanne S.

Mietin aluksi, voisiko valmennus tuoda lisäarvoa, kun olen itsekin niin paljon näitä teemoja jo pohtinut. Toihan se! Parhaaksi koin vähentyneen stressin syömistä kohtaan. Pikku hiljaa keskustelu kerrallaan ja viikko viikolta huomanaan keventyneen mielen ja parantuneen kehoyhteyden. Sain myös uusia ideoita kuinka ravita kehoa.

Koin, että valmennus vastasi juuri omiin tarpeisiini. Olin ehkä hieman erilainen tapaus ja silti osasit tuoda lisäarvoa myös minun tilanteeseeni. Suosittelisin jokaiselle tilanteesta riippumatta. Aina on hyvä pysähtyä tutkiskelemaan omaa ravitsemusta.

Nainen 29 vuotta

Olo on ollut ohjelman jälkeen paljon parempi ja motivaatio terveelliseen syömiseen on lisääntynyt. Kun tulee tietoiseksi sen kaikista ravinnon vaikutuksista, miettii kaksi kertaa mitä suuhunsa laittaa.

Lisäkssi käytännön harjoitukset edistivät tavoitteeseen pääsyä. Parhaaksi koin asiantuntevat hyvin perustellut ohjeet ja tekemisideat. Mieliteot ja jatkuva nälkä katosivat tosiaan!

Maarit P.

Olo on virkeämpi ja ruuan suhteen rauhallisempi. Leeni otti huomioon juuri minun toiveeni ja rajoitukseni, ei tuputtanut eikä saarnannut. Valmennus auttoi syömään hyvin, terveellisesti ja uskaltamaan syödä. Kiitos avusta!

Nainen 37 vuotta

Hetken kyllä epäröin osallistuako, koska useimmiten en saa haasteissa todellisia muutoksia aikaiseksi. Parasta oli monipuolinen lähestymistapa aiheeseen, selkeä verkkoympäristö ja kouluttajan välitön palaute. Kurssi on tuonut minulle erilaisia näkökulmia makean syömiseen ja sen vähentämiseen. Suosittelisin kenelle tahansa, joka haluaa päästä makeasta irti.

Minusta tämä oli hieno toteutustapa kurssille, harvinaisen selkeästi rakennettu ja jäsennelty kokonaisuus moniin muihin työelämässä ja opiskelussa eteen tulleisiin verkkokursseihin verrattuna.

Nainen 40 vuotta

Aloitin kurssin, koska tarvitsin pysäytystä käsistä karanneseen herkkujen käyttöön. Olen ollut hämmästynyt, että olen niin hyvin pystynyt tällä kertaa jättämään herkut. Tämä ei siis suinkaan ole eka kerta, kun yritän tehdä elämäntapamuutosta, vaan olen kamppaillut syömisen ja painon kanssa koko ikäni.

Olen tuntenut tyytyväisyyttä itseeni, kun holtiton herkkujen käyttö on loppunut. Olen huomannut, että vatsan pömpötys on pienentynyt ja on kevyempi olo.

Ehkä suurin henkinen muutos on sellainen luottamus, että vihdoin voin onnistua tai ainakin tässä on hyvä alku…. johonkin 😊. Yllätyin, että miten hyvin etävalmennus tsemppasi. Sille on helppo osallistua, kohtuullinen kustannus, laadukkaat materiaalit.

Taija N.

Verensokerin heittelyt ovat vähentyneet ja sitä myöten energiatasot etenkin työpäivien aikana ovat pysyneet tasaisempina. Tätä ennen saatoin liki nukahtaa työpöytäni ääreen alkuiltapäivästä. Myös suolistoni on voinut hieman paremmin. Tehokas ja hyvä valmennus!

Sanna A.

Katso lisää palautteita klikkaamalla: