Eroon makeanhimosta - syö paremmin

Verkkovalmennus, jonka avulla makeanhimo lähtee ja pysyy loitolla myös jatkossa!

Tunnistatko tästä itsesi:

Kuulostiko tutulta?

Mikäli haluat viimein tehdä fiksun, arkeen sopivan muutoksen, jolla sammutat jatkuvat sokeriset mieliteot, lue eteenpäin.

Eroon makeanhimosta – syö oikein -verkkovalmennuksessa opit syömistottumukset, joilla hyvästelet makeanhimon ja pidät sen loitolla myös jatkossa. Voit viimein unohtaa jojoilun, kitukuurit sekä sokerilakot ja syödä tavalla, joka sekä vie makeanhimon, että on maukas, ravitseva ja terveellinen.

Kurssin myötä olen huomannut kiinnittäväni enemmän huomiota siihen, haluanko sitä huonoa oloa, jonka sokeriherkkujen syöminen tuo. Olen pystynyt tekemään järkeen pohjautuvia valintoja. Parasta oli reseptit sekä tuotevinkit. Kurssi oli erittäin mielenkiintoinen ja johdonmukaisesti rakennettu.

Katri

Tule mukaan tekemään muutos, jonka myötä:

Kurssin valmentaja

Leeni Viio

DIPL.RAVINTONEUVOJA, SOSIOLOGI, VTM

Hei, olen kurssin kehittäjä ja valmentaja Leeni Viio. Tiedän omakohtaisesti, kuinka turhauttavalta jatkuva kamppailu makeanhimon kanssa tuntuu. Epäonnistuminen asiassa, johon jokaisella on jokin vinkki annettavana. Eivätkä vinkit kuitenkaan toimi! 

Itse pääsin sokerikoukusta eroon lopettamalla lakot ja tarttumalla makeanhimon syihin.  Epäonnistumiseni ei johtunutkaan heikosta itsekurista, vaan lähtökohtaisesti vääristä keinoista ja tietämättömyydestä. Oikean lähestymistavan myötä makeanhimoni ei ainoastaan helpottunut vaan on myös pysynyt loitolla jo vuosikymmenen ajan.

Työssäni ravintoneuvojana ja hyvinvointivalmentajana on makeanhimon sammuttaminen yksi yleisimmistä saavutuksista. Samalla sokeriaineenvaihdunta kohentuu, suoliston hyvinvointi paranee, hiljainen tulehdus vähenee, energisyys lisääntyy sekä painonhallinta onnistuu.

Nyt haluan auttaa myös sinua! Tervetuloa tekemään muutos, josta kehosi ja mielesi kiittää.

Miksi tämä valmennus toimii?

Moni etsii makeanhimoon  ratkaisua aivan väärästä paikasta, kuten trendikkäistä dieeteistä, ihmeitä lupaavista kikoista ja itsekurista. Samalla unohdetaan kaikkein tärkeimmät perusasiat – juuri ne, jotka ovat avain onnistumiseen.

Moni myös nojaa menetelmiin, jotka ovat vaikeita ylläpitää ja jotka vaativat kurinalaista elämää. Lopulta repsahdetaan, koetaan huonommuuden tunneta sekä soimataan itseä epäonnistumisesta – jälleen kerran.

Tämä verkkovalmennus palauttaa sinut kaikista olennaisimman äärelle eli syömistottumuksiin, jotka eivät jätä makeanhimolle tilaa. Kyse ei ole kuurista tai äärimmäisestä ruokavaliosta, vaan asteittaisista muutoksista, jotka sopivat kiireiseenkin arkeen viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Kurssin avulla et ainoastaan selätä makeanhimoa, vaan teet hyvää suolistolle, vähennät matala-asteista tulehdusta ja torppaat haasteet verensokerin hallinnassa. Lopputuloksena on elämäntapa, joka pitää yllä vireyttä, hyvää oloa ja terveyttä – ja jossa sinä olet ohjaksissa sen sijaan, että makeanhimo hallitsisi sinua.

5/5

Kiitos hyvästä kurssista, paljon on ollut apua ja tukea matkallani terveellisempään ruokavalioon ja varsinkin parempaan oloon! Nyt huomaan miten höttö turvottaa ja väsyttää. Ja huomasin että jäätelö maistui todella makealta. . . Hui. Tästä jatkan ilman sokeria, ei tee mieli. Ja vielä olostani. . . jo ensimmäisinä päivinä huomasin että ihoni tuntuu paljon sileämmältä. Ja nyt on alkanut rasva sulaa vyötäröltä.

Anu N.

Verkkovalmennuksessa opit muun muassa:

Valmennuksen myötä ymmärrät, mitkä sinun nykyisissä syömis- ja juomistottumuksissasi pitävät makeanhimoa yllä, ja mitä sinun tulee tehdä toisin, jotta sokerikoukku menettää sinusta otteen. 

Saat selkeät ja joustavat ohjeet, jotka auttavat jokapäiväisissä syömisvalinnoissa niin, etteivät äkilliset mieliteot enää yllätä. Voit huomata, kuinka pienetkin valinnat muuttavat ruokavaliotasi ja herkuttelua ravitsevaksi – maukkautta unohtamatta.

Kyllä, haluan eroon makeanhimosta!

Valmennus ei ole tällä hetkellä auki uusille osallistujille. Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon heti, kun paikkoja avautuu.

Emme lähetä spämmiä. Sähköpostiosoittettasi käytetään informoimaan sinulle,  kun ilmoittautuminen seuraavaan valmennukseen alkaa.

Tietoja ei luovuteta muuhun tarkoitukseen, ja voit poistua listalta milloin tahansa. Lisätietoa tietosuojasta.

Koen, että olen vapautunut herkkujen “kahleista”, eikä ruoka enää hallitse arkeani. Myös ihoni hyvinvointi on parantunut; ns. pöhöttyneisyys kadonnut! Vaikka lähtötilanne itselläni ei ollut ollenkaan “paha”, nämä kaikki muutokset havaitsin silti! Parasta kurssissa oli perinpohjainen syys-seuraussuhteiden oppiminen, aiheeseen liittyvän tiedon laajeneminen sekä asioiden tajuaminen käytännön kautta.  Kurssi täytti kaikki odotukset ja jopa ylitti ne 150 prosenttisesti! Mieltymys makeaan on hävinnyt kokonaan ja nykyään sokeri/vehnähötöt pikemminkin ällöttää. Kurssin taustalla on selvästi todellinen ammattilainen.

Nainen 22 vuotta

Parempien syömistottumusten lisäksi:

Parempien syömistottumusten ohella on siis tärkeää sisäistää oikea “mindset”, joka varmistaa sen, että muutokset tehdään oikealla tavalla. Sillä varmistetaan, että hetkellisten tulosten sijaan saat isellesi uuden elämäntavan.

Ehkä olet jo aiemmin kokeillut joitakin ruokavaliomuutoksia, mutta niiden ylläpitäminen ei ole onnistunut, vaan olet lopulta palannut vanhojen tapojesi äärelle. Etkä ole ainoa. Siksi tässä valmennuksessa otetaan käyttöön tavat ja menetelmät, jotka toimivat myös pitkällä tähtäimellä ja palkitsevat viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. 

Näin kurssi käytännössä toimii:

Verkkovalmennus on helppokäyttöinen ja selkeä kokonaisuus, jossa etenemällä saavutat konkreettisia tuloksia. Saat valmennuksen käyttöösi 3 kuukauden ajaksi ja voit edetä siinä omaa tahtiasi. 

Valmennus sisältää teksti- ja videomateriaalia sekä lisäksi käytännön tehtäviä ja lomakkeita, jotka saat vapaasti tallentaa itsellesi. Lisäksi saat 2 digitaalista reseptivihkoa, joita voit käyttää myös myöhemmin. Valmennuksen ohjeet on rakennettu niin, että ne sopivat arjen keskelle.  

Mikä parasta, valmentajasi on mukana koko matkan ajan eli voit kysyä kysymyksiä ja saada lisäopastusta, mikäli tarpeen.

Eroon makeanhimosta, syö paremmin -valmennus:

Olen huomannut, että vatsan pömpötys on pienentynyt ja on kevyempi olo. Ehkä suurin henkinen muutos on sellainen luottamus, että vihdoin voin onnistua tai ainakin tässä on hyvä alku…. johonkin :). Yllätyin, että miten hyvin tällainen nettikurssi tsemppasi. Sille on helppo osallistua, kohtuullinen kustannus, laadukkaat materiaalit.

Taina N.

Verkkovalmennuksen hinta ja aikataulu:

Tämä kolmen kuukauden valmennus maksaa vain 69 € eli 0,76 euroa päivässä.

Summa säästyy, kun valmennuksen myötä voit jättää liiat sokeriherkut kaupan hyllylle.

Nyt teet tuolla 69 eurolla merkittävän palveluksen jokapäiväiselle hyvinvoinnillesi ja terveydellesi. Ne ovat asioita, joille on mahdoton laittaa edes hintalappua!

Kyllä, haluan eroon makeanhimosta!

Valmennus ei ole tällä hetkellä auki uusille osallistujille. Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon heti, kun paikkoja avautuu.

Emme lähetä spämmiä. Sähköpostiosoittettasi käytetään informoimaan sinulle,  kun ilmoittautuminen seuraavaan valmennukseen alkaa.

Tietoja ei luovuteta muuhun tarkoitukseen, ja voit poistua listalta milloin tahansa. Lisätietoa tietosuojasta.

Verensokerin heittelyt ovat vähentyneet ja sitä myöten energiatasot etenkin työpäivien aikana ovat pysyneet tasaisempina. Tätä ennen saatoin liki nukahtaa työpöytäni ääreen alkuiltapäivästä. Myös suolistoni on voinut hieman paremmin. Suosittelisin ohjelmaa etenkin sellaisille, jotka ovat vahvassa sokerikoukussa. Tehokas ja hyvä ohjelma!

Sanna A.

Kysymyksiä & vastauksia

Näet vastaukset klikkaamalla nuolia.

Makeanhimosta ei pääse pysyvästi eroon yhdellä, kahdella tai edes sadalla kikalla. Jos olet kokeillut hetkellisiä keinoja ja paljon itsekuria vaativia äärimmäisiä ratkaisuja, on inhimillistä, että makeanhimo on tullut takaisin – ehkä jopa aiempaa voimakkaampana. 

Tässä valmennuksessa korjataan perusta, ja sen varaan rakennetaan pysyvät tapamuutokset. Tehdään asioita, jotka vaikuttavat niin, että makeanhimolle löytyy jarru ja ennaltaehkäisyn keinot. 

Samalla opitaan ymmärtämään makeanhimoa. Sille on selkeitä syitä, jotka voidaan korjata parempien syömistottumusten ja oman toiminnan takana olevien tekijöiden ymmärtämisen kautta.

Terveellinen ruokavalio voi olla sellainen, ettei se pidä makeanhimoa loitolla. Makeanhimon sammuttamisen kannalta on tärkeää, että syömistottumuksissa huomioidaan ne tekijät, jotka ovat yhteydessä mielitekoihin. Kyse on kokonaisuudesta, joka ei muodostu ainoastaan siitä, mitä lautasella ja lasissa on, vaan myös mm. aterioiden rytmityksestä, sopivasta energian saannista, syömisen tavoista, makumieltymysten muuttamisesta ja herkuttelutottumuksista. Tärkeää on myös sisäistää, mikä ihmistä ajaa sokerin äärelle, miten pysyvät tavat rakennetaan ja mitä asioita täytyy tehdä toisin, jotta sokerin vähentäminen ei aiheuta entistä suurempaa himoa makeaa kohtaan. 
 
Jos olet huomioinut nuo tekijät terveellisessä ruokvaliossassi, voi olla, että sinun kohdallasi makeanhimo johtuu ruokavalion ulkopuolisista tekijöistä. Siinä tapauksessa suosittelen lukemaan kirjani “Eroon makeanhimosta – näin vapaudut sokerikoukusta”, jossa käsitellään makeanhimoa myös muiden tekijöiden kautta.

Ajatteletko, että odottaminen kannattaa? Tuleeko koskaan ns. täydellistä hetkeä aloittaa elämäntapamuutos? Mitkä asiat jarruttavat tai saavat sinut epäröimään? Mitään muutosta ei kannata lähteä tekemään, jos sisäinen motivaatio puuttuu. Tai ehkä jäämme odottamaan “ensi maanantaita” tai muuta parempaa hetkeä. Tai toivomme muutosta, mutta jatkamme asioiden tekemistä samalla tavalla kuin aiemmin, jolloin mikään ei lopulta muutu.

Tämä valmennus auttaa, jos aidosti haluat käydä sen ja oppia uutta sekä alat tehdä sen myötä asioita toisin. Ohjeet sopivat arkeen, etkä tarvitse aloittamiseen sapattivapaata tai edes sitä kuuluisaa ensi maanantaita. Voit käydä valmennusta omaa tahtiasi 3 kuukautta.
 
Valmennus sisältää osioita, joilla kirkastat motivaatiotasi ja onnistumisen asennetta, mutta toki lähtökohtaisesti on tärkeää, että halu päästä eroon makeanhimosta ja muuttaa syömistottumuksiasi tulee sinusta itsestäsi. Teet tämän ensisijaisesti itseäsi – et ketään muuta varten. <3

Kurssilla saat ohjeet syömistottumuksiin, jotka sammuttavat makeanhimon ja pitävät sen pois. Opit, miten päivän eri ateriat kannattaa koostaa, mitä ostaa kaupasta ja mitä lisätä ruokavalioon, jotta liialliselle sokerille ja muille makeanhimoa ruokkiville tekijöille ei jää tilaa.

Materialeissa on ateriaesimerkkejä, -vaihtoehtoja ja -malleja, joiden avulla syöt niin, ettei äkilliset mieliteot iske eikä makeanhimo karkaa käsistä, vaan voit ennaltaehkäistä sitä. Saat myös välipala- ja eväsideoita sekä reseptejä, joista löytyy vaihtoehtoja sekä ravitsevaan arkisyömiseen että herkutteluun ilman lisättyä sokeria.

Ohjeet ovat perusteltuja ja joustavia. Tarkoituksena on, että valmennuksen myötä osaat itse tehdä eri tilanteissa fiksuja valintoja sen sijaan, että joutuisit tuijottamaan herkeämättä pilkuntarkkoja ohjeita.

Ruoka-aineita ei tarvitse mitata, punnita eikä kaloreita laskea. Joustamattomuuteen, niukkaan energiansaantiin ja pelkkiin kieltoihin perustuvat ohjeet ennemminkin lisäävät makeanhimoa kuin poistavat sen. Siitä sinulla on ehkä aiemmin kokemusta, joten nyt tehdään asiat toisin!

Läheisten tuki on hienoa asia missä tahansa muutoksessa, mutta valitettavasti sitä ei aina toiveesta huolimatta ole tarjolla. Meidän valintoja ei välttämättä ymmärretä tai jostain muusta syystä jäämme vaille kannustusta. 

Sinun ei kuitenkaan tarvitse kärsiä makeanhimosta sen vuoksi, että läheisesi eivät tue sinua tai tee kanssasi samanlaisia muutoksia. Teet muutoksen, koska haluat voida paremmin ja edistää terveyttäsi. Sinä tiedät, mikä on hyvinvoinnillesi tärkeää ja saat toimia sen mukaisesti. Voit jakaa muiden kanssa ajatuksiasi, mutta tuputtaminen tai vaatiminen ei kannata. 

Parhaimmillaan toimit läheisillesi inspiroivana esimerkkinä. Kun saat aikaan positiivisen muutoksen itsessäsi (nälkäkiukut katovat, mieliala ei enää heittele verensokerivuoristoradan kyydissä, olet energisempi, jaksat arjessa enemmän, nautit syömistottumuksistasi ja olet tyytyväinen valintoihisi), on todennäköistä, että hyvä fiilis tarttuu myös lähelläsi oleviin ihmisiin ja he arvostavat sitä, että teit muutoksen.

 

On täysin inhimillistä, että elämäntapamuutokseen sisältyy kompastuskiviä, huonompia päiviä ja tilanteita, jotka eivät suju suunnitellusti. Ne eivät haittaa valmennuksen jatkamista tai nollaa kaikkia niitä hyviä valintoja ja ponnisteluja, joita olet jo ehtinyt tehdä. 

Takapakit ovat loistavia mahdollisuuksia oppia, mikä toimii ja mikä ei, ja mitä voisit seuraavan kerran tehdä toisin. Täten “repsahtaminen” ei tarkoita lopettamista, hanskojen tiskiin heittämistä tai epäonnistumista, vaan voit jatkaa pää pystyssä eteenpäin siitä, mihin jäit. Jo seuraavassa hetkessä voit valita toisin ja päästä taas kiinni uusien tapojen opetteluun. 

Emme ole ikinä valmiita, ja ajatus “täydellisestä suoriutumisesta” vain jarruttaa hyvää kehitystä, joten päästä siitä viimein irti.

Sinun ei tarvitse järjestää elämääsi uudelleen tehdäksesi valmennuksessa ohjeistettuja muutoksia. Kurssin sisältö on sovellettavissa tavalliseen arkeen ja paremmat syömisvalinnat tukevat jaksamista kiireen keskellä.

Kurssia saa käydä 3 kuukautta omaan tahtiin, ja tarkoituksena on mahdollistaa uusien tapojen opettelu kiireettä askel kerrallaan.

Jos tällä hetkellä syöt paljon sokeria ja makeanhimo on jokapäiväinen seuralainen, veikkaan, kurssin käyminen nimen omaan lisää energisyyttä ja arjen hyvinvointia sen sijaan, että kuluttaisi sinua vielä enemmän.

Valmennusalustalla on keskusteluosio, jossa voit kysyä valmentajalta kysymyksiä ja keskustella muiden kurssilaisten kanssa. Se on vapaaehtoinen, mutta on hyvä tukimuoto, mikäli jokin kurssin aihe herättää kysymyksiä, haluat lisäohjeita tai kaipaat vertaistukea.

Valmennuksen respteissä ja ateriaehdotuksissa löytyy vaihtoehtoja maidottomaan, gluteenittomaan ja pähkinättömään ruokavalioon. Myös kasvissyöjät ja vegaanit on huomioitu.

Reseptit eivät sisällä lisättyä sokeria eivätkä keinotekoisia makeutusaineita.  Ruokaohjeiden ja kauppalistan perustana on ravitsevuus, monipuolisuus ja joustavuus, jolloin voit huomioida omat yksilölliset tarpeesi ja mieltymyksesi. 

Huom: Mikäli sinun täytyy terveydellisistä syistä noudattaa hyvin tiukkaa ruokavaliota, suosittelen yksilövalmennusta, sillä verkkovalmennus ei taivu hyvin yksityiskohtaisiin yksilöllisiin ratkaisuihin.

Nyt minulla on virkeämpi olo eikä tule nälkäpiikkejä ja väsymyskohtauksia. Muutenkin tulee valittua parempia ruoka-aineita suuhunsa. Parasta kurssissa oli myönteisyys ja pidemmän ajan tavoitteet. Hyvät ja selkeät listat ja ehdotukset. Materiaali tuntui niin hyvin harkitulta ja toimivalta. Kokonaisvaltainen myönteinen ajattelu, jonka myötä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin selkeillä tavoilla ja todella tuntea muutokset omassa olossa. Hyvä materiaali myöhempää käyttöä varten: tehtävät ja reseptit.

Tiina 53 vuotta

**Osa tällä sivulla näkyvistä palautteista on kerätty valmennuksen aiemmasta versioista, jota nyt on uudistettu ja parannettu entisestään.**