Hyvää tekevät herkut – koko perheen makupaloja ilman lisättyä sokeria

Ravitsevia herkkuja ja välipaloja, jotka pitävät verensokerin tasaisena ja vatsan kylläisenä.

Tutkittua tietoa ja konkreettisia vinkkejä lasten ravitsemukseen, ruokakasvatukseen ja sokerin vähentämiseen fiksusti!

Leeni Viion uutuuskirja nyt saatavilla:

Jos nyökkäsit, on tämä kirja sinua varten!

Yhä useampi vanhempi toivoo, etteivät lapset altistuisi liialliselle sokerille ja tottuisi överimakeaan liian varhain. Samaan aikaan nykyinen ruokaympäristö tarjoaa sitä heille avokätisesti – ja lapsethan rakastavat makeaa!

Tämä kirja on sinulle, joka haluat herkutella ilman lisättyä sokeria ja kehoa raviten luoden lapsille pohjan nautiskeluun, joka ei tarkoita sokerihumalaa, kipristelevää vatsaa tai makutottumusten muuttumista äkkimakeaa suosivaksi.

Motivoivaa tietoa, helppoa reseptiikkaa ja käytännönläheisiä vinkkejä, jotka innostavat koko perhettä tarttumaan hyvää tekeviin herkkuihin ja nauttimaan niistä ilolla – ei tuputtaen, tai muita vaihtoehtoja demonisoiden. 

Kirja sisältää 35 terveellistä herkku- ja välipalareseptiä

Kaikki reseptit valmistuvat ilman lisättyä sokeria. Ne ovat gluteenittomia ja suurin osa myös kananmunattomia. Reseptit saa maidottomiksi kirjasta löytyvien ohjeiden avulla.

Kirjan herkut ja välipalat ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Ne pitävät verensokerin tasaisena ja vatsan kylläisenä sokerivuoristoradan sijaan. Joukossa on kasviksia, marjoja ja hedelmiä kekseliäällä tavalla.

Saat reseptit muun muassa näihin:

Reseptien lisäksi opit:

“Tutkimusten mukaan nykylapset syövät liikaa sokeria, liian vähän kasviksia ja ruokavalion kokonaislaatu on heikko. Hyvää tekevät herkut – koko perheen makupaloja -teos syntyi tarpeesta tarjota vanhemmille ja kasvattajille tietoa, opastusta ja reseptejä, joiden avulla lapset saadaan syömään terveellisemmin ilman pakottamista tai nipottamista.”

– Leeni Viio

Leeni Viio

SOSIOLOGI, VTM, DIPLOMIRAVINTONEUVOJA

Kirjan on kirjoittanut diplomiravintoneuvoja VTM, sosiologi Leeni Viio. Hän on kahden lapsen äiti, jonka intohimoinen tavoite on muuttaa ruokaympäristö lasten terveyttä tukevaksi. Siihen tarvitaan tietoa, herättelyä ja konkreettisia toimia – niin vanhemmilta ja kuin yhteiskunnalta.
 
Leeniltä on ilmestynyt myös toinen kirja. Eroon makeanhimosta – näin vapaudut sokerikoukusta (2021) tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan makeanhimon sammuttamiseen ilman kitukuureja ja lakkoja.