Askelmerkit hyvään kesäoloon

Toivottavasti moni teistä lukijoista on lomatunnelmissa tai ainakin keveällä mielellä. Kesä on otollista aikaa ladata kehon ja mielen akut täyteen uutta energiaa. Tässä kurkistus viimeisimmässä uutiskirjeessä jakamiini vinkkeihin, joilla tuoda hyvää oloa kesäpäiviin – hyvää oloa, joka kantaa myös kesän jälkeen.

Tankkaa D-vitamiinia auringosta.
Sen terveyshyödyt ovat huikeat. Jos osteoporoosi, sydänsairaudet tai MS-tauti tuntuvat omalla kohdalla kaukaisilta riskeiltä, kannattaa auringon D-vitamiinihyöty napata vähintäänkin sen mielialaa kohentavan ja älyllisiä toimintoja parantavan vaikutuksen vuoksi. Kesällä riittävän D-vitamiinin saamiseksi riittää 20–30 minuuttia auringonottoa muutaman kerran viikossa ilman aurinkovoidetta.

Vietä aikaa ystävien kanssa.
Talven pimeys ja kylmyys saavat monet meistä vetäytymään kotioloihin. Yksinolo on tärkeää, mutta samoin on myös yhteinen aika ystävien kanssa. Kesällä hymy on herkässä ja sosiaalinen elämä aktiivista. Kokeile kesäpäivän piknikkiä, mökkiviikonloppua kaveriporukalla tai kaupungin kulttuuririentoa. Hyvä seura on loistava positiivisen energian lataaja.

Hyvää kesää

Syö tuoreruokaa.
Lämpö saa kehon kaipaamaan tuoretta, vihreää ja raikasta. Kesällä tuoreruoka on helposti saatavaa ja edullista. Satsaa kotimaisiin värikkäisiin kasviksiin. Viherpirtelöt ja salaatit ovat ravinteikasta kesäruokaa ja jättävät tilaa myös grilliherkuille. Näin varmistat, että syksyn voi aloittaa muutenkin kuin kesäkiloja karistaen.

Mene luontoon.
Kesällä luonto on elinvoimaisimmillaan. Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelu on hyväksi immuunipuolustukselle ja stressaantuneelle mielelle. Meluisan siideriterassin sijaan suuntaa luontoon hengittämään puhdasta ilmaa ja huomaa, kuinka hyvä olo virtaa päästä varpaisiin.

Pidä keho liikkeessä.
Loma on otollista aikaa muuttaa liikuntarutiineita. Laiturilla makoilun vastapainoksi puuhastele pihalla, kävele kesäisillä kaduilla, pyöräile, ui, souda… Pidä yllä luonnollista liikettä. Ulkoilmassa liikkuminen virkistää ja rentouttaa. Kuntosalille ehtii taas talvella.

Näissä tunnelmissa blogi siirtyy kesälomalle. Elokuussa palataan taskut täynnä uusia kujeita. Sillä välin voit hakea innostusta facebook-sivultani tai vielä parempaa; nauttia maailman menosta offline!

♥ Leeni

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

One Response

Comments are closed.

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat