Tasapainoa kiireen keskelle

Tasapaino ja hyvä olo, mitä se on? Useimmille meistä se ei ainakaan ole stressiä ja alituista kiirettä. Yhteiskunnan nopea rytmi vie kuitenkin mukanaan, ja päivittäin löydämme itsemme tilanteista, joissa tasapainoinen olo on vain muisto. Onneksi voimme painaa sisäistä stop-nappiamme ja oppia mielenrauhaa, joka kantaa myös kiireen keskellä. Jos tässä vaiheessa ensimmäinen ajatuksesi on: ”ei minulla ole aikaa pysähtyä”, tämä on juuri se, mitä tarvitset.

1)   Varaa joka päivä aikaa itsellesi. Kirjoita se kalenteriin ja suhtaudu siihen kuten muihinkin sitoumuksiisi.

2)   Nauti arkipäivän ihmeistä. Kun hidastat hieman, opit havainnoimaan ympäristöä uudella tavalla. Huomaat hymyjä, värejä ja kohtaamisia. Ammenna niistä hyvää energiaa päivääsi.

3)   Mieti, mitkä asiat tekevät olosi hyväksi ja keskity niihin. Kiireen keskellä voit hyödyntää positiivisia mielikuvia.

4)   Opettele sanomaan ei. Jätä kalenteriisi tyhjää tilaa ja anna itsellesi lupa vain olla.

5)   Hengitä. Mitä jännittyneempi kehomme on, sitä pinnallisemmin hengitämme. Hengittämällä oikein keho virkistyy, leposyke laskee ja mieli rauhoittuu.

6)   Päästä irti asioista, jotka eivät tue hyvinvointiasi. Näin vapautat aikaa ja energiaa elinvoimaa antaville asioille, ihmisille ja ajatuksille.

7)   Naura. Paljon ja usein. Nauraminen vapauttaa hyvän olon hormoneja ja toimii loistavana pikarentouttajana.

8)   Kosketa. Koskettaminen ja läheisyys saavat hermosolut erittämään oksitosiinia. Oksitosiini on mielihyvähormoni, joka vähentää ahdistusta ja pelkoa. Jos et löydä sopivaa ihmistä, jonka kanssa kokea läheisyyttä, voit rapsutella eläimiä tai halata itseäsi.

9)   Opi hyväksymään epävarmuus ja kaaos. Elämää ei voi kontrolloida täysin, eikä maailma tule valmiiksi vaikka asettaisit minuuttiaikataulun jokaiselle päivällesi. Kun opit näkemään epätäydellisyydessä täydellistä, olet jo pitkällä.

10)   Rakenna hyvä perusta. Pysähdy aterian äärelle, liikuta kehoa ja nuku riittävästi. Älä tingi näistä edes – tai ainakaan –  kiireessä.

Leeni Viio

 

Tärkeimpänä kaikesta: Ole rehellinen itsellesi. Mieti millainen rooli kiireellä ja hektisyydellä sinulle on. Mitä se palvelee? Koetko sen olevan ainoa ”oikea” tapa toimia tai keino tuntea itsesi tärkeäksi? Haluatko ja oletko valmis päästämään siitä irti?

Lopulta hyvä olo perustuu yksinkertaisiin asioihin ja yksinkertaistamiseen. Tasapaino löytyy, kun pysähdyt kuuntelemaan kehoasi ja mieltäsi. Ensimmäinen askel ei välttämättä ole helppo, mutta siitä huolimatta – tai pikemminkin juuri sen takia – ottamisen arvoinen.

♥ Leeni

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!