Sokerittomat kaurakeksit – hyvä eväsidea!

Viime viikolla intoilin Facebook-sivulla kaurakekseistä, jotka taioin reissun päällä jääkaapin tyhjennysoperaation sanelemana. Olen aiemminkin vinkannut, kuinka hyödyntää jääkaapin jämiä luovalla tavalla. Reissussa kun oltiin ei raaka-aineita tällä kertaa ollut käytössä kuin muutama, mutta käyttöä niille oli keksittävä, jotteivät olisi seuraavalle etapille siirtymisen vuoksi joutuneet roskiin.

Keittiövarusteet olivat raaka-aineita monipuolisemmat. Asunto oli jälleen löydetty Airbnb -sivuston kautta ja yllätyksekseni keittiön fasiliteetteihin kuului Vitamix. Sitä ei tosin tähän reseptiin tarvittu, vaikka muuten ahkerassa käytössä viikon aikana olikin.

Nyt reseptiin. Hyötykäyttöä vaativat ylikypsät banaanit, voikimpale ja kanamuna saivat kaverin kaurahiutaleista. Lopputulos teki kanssamatkustajat lentokoneessa kateellisksi ja tämän herkuttelijan tyytyväiseksi. Ilman sokeria, kyllä!

Terveelliset kaurakeksit (gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat)

2 pilkullista banaania
kourallinen rusinoita
75 g luomuvoita
1 luomumuna
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
ripaus suolaa

Sulata voi. Muussaa banaanit ja lisää joukkoon kanamuna. Sekoita kaurahiutaleet, rusinat ja suola keskenään. Lisää kaurahiutale-mausteseokseen banaanisose ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle noin 1 cm paksuisia keksejä. Paista 175 asteessa noin 15 min., kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä.

Huomiot:

 • Kaurahiutaleiden koossa ja koostumuksessa on eroja. Suurikokoiset hiutaleet lisäävät keksien purutuntumaa. Itse käytin paikallisen terveysmarketin gluteenittomia ’jumbo oats’ -hiutaleita. Suomessa vastaavia ovat esim. Provenan isot kaurahiutaleet.
 • Mikäli haluat taikinasta sileämpää, voit hienontaa puolet kaurahiutaleista tehosekoittimessa. Toimii molemmilla tavoilla, testattu on.
 • Voit maustaa taikinaa myös kanelilla. Tällä kertaa sitä ei tarpeista löytynyt, mutta seuraavalla kerralla aion kokeilla.
 • Voit käyttää keksien muotoilussa pyöreää muottia, kuten minä tein. Näin loputtulos on astetta huolitellumpi.

 

Uunituoreiden kaurakeksien tuoksulle on vaikea löytää voittajaa. Jos et tiedä, mitä tarkoitan, on aika leipoa elämäsi ensimmäiset terveelliset kaurakeksit. Kerro, miten onnistuit!

 

 

PS. Kiinnostaako teitä lukea vinkkejä ruokapaikoista, joihin reissatessa olen tutustunut? Tähän mennessä olen raportoinut vain lähinaapureiden tarjontaa, mutta takataskussa on paljon vinkkejä myös kaukaisempiin kohteisiin.

 

Follow my blog with Bloglovin

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

8 Responses

 1. Näitä sitten viikonloppuna mukaan mökkireissulle! Ja joo itse ainakin mielelläni lukisin vinkkejä ruokapaikoista eri matkakohteissa. Kommentoinkin asiaa myös facebookkiin, joten nyt tuli tuplatoive :D

 2. Nämä on tosi hyviä! Lasten mielestä parempia kuin kaupan myslipatukat ja paljon mieluummin näitä laittaa evääksi mukaan.

 3. Terve Leeni:-)
  Aivan ihana ohje. Kokeiltu on ja koko perhe tykkäsi. Tosi kiva laittaa lapsille evääksi liikuntapäivinä yms.
  Kiitos blogistasi, täältähän löytyy ihan kaikkea!

  1. Loistavaa, että maistuu! Tämä on sellainen perusresepti, johon palaan itse uudeleen ja uudelleen. Ja mikä parasta, myös helposti varioitavissa, jos alkaa kyllästyttämään. Valoisaa kevään odottelua!

 4. Meillä on juuri tällä ohjeella keksit uunissa valmistumassa ja ainakin tuoksu on aivan hurmaava! :)

Comments are closed.

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat