Gluteeniton vegaanibrunssi Helsingissä

Myönnän, olen kaikkea muuta kuin asiantuntija mitä tulee Helsingin brunssitarjontaan. Sen verran kuitenkin tiedän, että vaihtoehdot käyvät vähiin, mikäli etsii täysin vegaanista brunssia. Vaikka en itse vegaani olekaan, ilahdutti kutsu Saran ja Ellin brunssille Helsinginkadun uuteen tulokkaaseen, Ruplaan.

“Menu koostuu kypsytettyjen ja raakojen, leivottujen ja blendattujen, keitettyjen, marinoitujen ja toinen toistaan herkullisempien ruokalajien yhdistelmästä.”

 

Ruplan brunssi

 

Brunssi on paitsi vege, myös gluteeniton. Tyttöjen mukaan lopputulos on yllättänyt herkullisuudellaan myös ennakkoluuloisemmat sekasyöjät. Enkä yhtäään ihmettele. Brunssilla pöytään oli katettu mm. raakapastaa, marinoituja kikherneitä, quinoaa kuivahdedelmillä, vihersalaattia, leipää hummuksella – sekä tottakai raakajälkkäreitä.

Omat suosikkini olivat tuore leipä sekä raakapasta. Satsi osoittautui sen verran täyttäväksi, että jälkiruoka täytyi pakata kotipakettiin – ja onneksi pakkasin; raakabrownie oli herkullista kotimatkalla saaneista kolhuista huolimatta.

 

Jos siis etsit kesäsunnuntaihisi hyvää ruokaa ja rentoa tunnelmaa, kannattaa tsekata seuraavat brunssipäivät täältä. Sara ja Elli kertovat kattausten olleen tähän mennessä usein loppuunmyytyjä, joten pöytä kannattaa varata ajoissa. Linkin takaa löytyy myös ajankohtainen menu. Omasta käynnistäni on jo muutamia viikkoja, joten voi olla, että tytöt ovat kehittäneet tällä välillä uusia makuelämyksiä.

 

Ruplan brunssi

 

Brunssin löydät, kun suuntaat Helsinginkadulla Rupla -kylttiä kohti. RUPLA on alkuvuodesta Brahen kentän kupeeseen avattu luova tila eli taidegalleria, vintage-myymälä, kahvila ja tapahtumapaikka saman katon alla.

Terveellisestä herkkutelusta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Ruplaan raakakakulle – tai vielä parempaa, lunasta paikka raakasuklaa- ja raakakakkuworkshopeihin, joissa pääsee omin kätösin loihtimaan astetta terveellisempiä herkkuja. Workshopit järjestää GreenStreet.

 

Herkullisia kesäpäiviä,

 

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!