Vinkkejä Pariisiin, osa I

Kesäkuun lopulla suuntasin Pariisiin juuri sopivasti ennen polttavia helteitä. Päivittäiset kävelykilometrit kertyivät helposti kaksinumeroisiksi luvuiksi, mutta syvät yöunet sekä loistava ruoka takasivat, että energiaa riitti aamusta iltaan.

Majoitusvaihtuksen etsin jälleen kerran Airbnb -sivustolta, jota käytän miltei aina kun matkustan (tässä olen kirjoittanut siitä aiemmin). Pariisin hotellitarjonta on mielestäni useissa tapauksissa laatuun nähden kallis, joten olin enemmän kuin tyytyväinen tähän asumisratkaisuun. Asunto oli keskeisellä sijainnilla, mutta uskomattoman hiljainen myös yöllä ikkunat auki nukkuessa.

Pieni vinkki majoituksen buukkaamiseen Airbnb:n kautta: Kannattaa lukea huolella hostin saamat arvostelut läpi, koska joukossa on myös niitä listauksia, jotka eivät vastaa todellisuutta. Itse myös skippaan sellaiset vaihtoehdot, joissa arvosteluita ei ole lainkaan. Näin olen välttänyt ikävät yllätykset paikan päällä ja kokemukset ovat olleet juuri sitä, jota olen voinut odottaakin – ja usein vielä parempia!

No entä ruokapuoli? Se oli Pariisissa enemmän kuin kohdallaan. Toinen kotini on Etelä-Ranskassa, joten ranskalainen keittiö on tullut vuosien varrella enemmän kuin tutuksi – mutta ei onneksi kyllästymiseen saakka. Pariisissakin siis löysin itseni useita kertoja ranskalaisen ruoan ääreltä, mutta ehdin tutustua myös muutamaan paikalliseen health food ravintolaan.

Tässä kaksi käymisen arvoista paikkaa, joissa terveellinen ei maistu tylsältä ja erikoisruokavaliot otetaan hymyillen huomioon:

Pousse Pousse (5, rue Notre-Dame-de-Lorette)

Luomulaatuista kasvisruokaa ja osa annoksista myös raaka-ruokaa. Sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan vaihtuva menu, joka on aina gluteeniton, kanamunaton ja maidoton. Lounaaksi tilaamamme Raw plate ja Gluten free tartlet olivat kaikkea muuta kuin mielikuvituksetonta kasvispöperöä.

Raaka-aineet olivat selvästi laadukkaita ja tuoreita sekä annokset huolella valmistettuja. Jotain jäin silti kaipaamaan (ehkä se oli se jälkiruoka, jonka skippasimme…), joten kympin hehkutusta en voi tälle paikalle antaa. Ehdottomasti kuitenkin käymisen arvoinen etenkin lämpimänä kesäpäivänä, kun mieli tekee raikasta, tuoretta ja kasvispainotteista ruokaa.

 

My Free Kitchen Pariisi (1 Bis Rue Bleu)

Kuten nimestä voi päätellä, tämän ravintola sopii niille, jotka etsivät ruokaa free-päätteellä. Tässä tapauksessa se tarkoitti menuta, joka oli täysin gluteeniton ja laktoositon sekä monelta osin myös soijaton, munaton ja ilman lisättyä sokeria. Itse olin paikalla lounasaikaan, mutta ravintola tarjoaa lounaan lisäksi myös aamiaista ja illallista.


Kevyeen nälkääni valitsin päivän keiton (raaka) ja suolaisen piiraan sekä jälkiruoaksi suklaa-kookoskakkua. Erityisesti kakku ansaitsi kiitokseni, joten ostin mukaan palan sitruunaporkkanakakkua. Loistavia vaihtoehtoja valkoisesta viljasta ja sokerista valmistetuille ranskalaisille leivonnaisille.

 

Pariisista löytyi näiden lisäksi lukusia muita maininnan arvoisia ravintoloita. Muutaman vinkki siis vielä tulossa. Haluan kertoa teille myös erittäin mieleenpainuvasta kohtaamisesta, jonka matkalla koin. Kuulemisiin pian!

 

 

PS. Seuraa terveys- ja hyvinvointivinkkejäni Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat