Kapkaupungin terveyskahvilat ja -ravintolat

Vietin joulun ja uuden vuoden Etelä-Afrikassa. Matkan aikana ladatulla lämpöenergialla jaksaa odotella kevättä – unohtamatta terveellistä ja tuoretta ruokaa, jota tuli reissussa nautittua jokaisella solulla. Tässä postauksessa kerron teille parhaimmat terveysravintolat ja -kahvilat, joihin Kapkaupungissa kannattaa suunnistaa.

Ennen kuin päästään väripommituksen pariin, on hyvä muistaa, että puhdas ja ravitseva ruoka ei ole läheskään kaikille paikallisille itsestäänselvyys. Varakkaiden ja varattomien kuilu on syvä ja Etelä-Afrikan historia sekä korruptoituneen nykypolitiikan vaikutus näkyy miltei missä tahansa. Aiheesta kirjoitin enemmän vuoden takaisen reissun jälkeen (voit lukea postauksen täältä), joten nyt en aihetta käsittele tämän enempää.

Kapkaupungin (gluteenittomat) health food -paikat:

Smoothie-juomia, vihermehuja, wrappeja, salaatteja, proteiinipannaria, puuroja, munakkaita, avo-toastia… Valinnanvaraa riittää niin sekasyöjille kuin veganeillekin. Kaikki annokset mahdollisuus saada myös gluteenittomana. Ei ollut vahinko, että buukkasimme asunnon kävelymatkan päästä Green Pointin Nü:sta. Toisen sijainnin löydät varsin läheltä Sea Pointista.

cape town1

Plant

Täysin vegaaninen ravintola, jonka annoksissa on käytetty makua ja mielikuvitusta. Iso plussa luomulaatuisista raaka-aineista, gluteenittomuudesta sekä kattavasta jälkiruokavalikoimasta! Suosittelen lämpimästi muillekin kuin vegaaneille. Ravintola on auki myös iltaisin. Ehdottomasti oma suosikkini, sillä vaikka syön jonkin verran myös eläinkunnantuotteita, arvostan suuresti hyvin tehtyä kasvisruokaa ja syön sitä mielelläni aina kun mahdollista.

cape town 2

Wellness Cafe

Wellness Warehouse -nimisen terveyskaupan yhteydessä toimiva ravintola, jonka tarjonta on hyvin samantyyppinen kuin Nü:ssa – tosin hieman suppeampi. Vuosi sitten tarjonta oli mielestäni parempi, mutta ei uusi menukaan huono ollut. Voit myös napata pikkunälkään smoothien tai herkkunälkään palan kakkua. Gluteenittomia vaihtoehtoja löytyy kiitettävästi.

Huom: Wellness Cafe on saanut vastikään mehu- ja smoothie pisteen myös Waterfront -kauppakeskukseen. Kannattaa piipahtaa myös Warehousen eli terveyskaupan puolella, jonka päämyymälä Kloof Streetillä on varsin kookas ja valikoimaltaan laaja. Warehousella on sivupisteitä myös muualla, mutta ne ovat huomattavasti pienempiä.

cape town 4

Giovanni’s

Ennemminkin kauppa kuin ruokapaikka, vaikka pieni alue on varattu myös ruokailuun. Saimme suosituksen Airbnb housteiltamme ja onneksi saimme, sillä täältä tuli haettua muutamaan otteeseen erikoisherkkuja sekä deli-ruokaa. Löysin myös gluteenitonta leipää, jonka raaka-aineluettelo ei pursunnut sokerita ja tärkkelyksiä.

Ulkoapäin ei uskoisi, että paikka kätkee sisäänsä “Stokkan Herkkumaisen” valikoiman – minikoossa tosin. Sanoinko jo, että paikka on siis pienen pieni ja aina täynnä ihmisiä? Hintataso on paikallisittain varsin korkea, mutta väkeä riittää siitä huolimatta.

Hungry Herbivore

Täysin vegaanisia ja gluteenittomia raakakakkuja ja muita raakaherkkuja (myös suolaisia) tarjoava koju, jonne kannattaa mennä ajoissa, sillä päivittäinen tarjonta on rajallinen ja etenkin raakapizza tekee nopeasti kauppansa. Eikä ihme, sillä se on todella herkullista!

Sijaitsee V&A Food Market -alueella (Waterfrontissa) yhdessä monen muun ruokakojun kanssa. Food Market kannattaa ehdottomasti katsastaa muiltakin osin, sillä tarjontaa löytyy intialaisesta ruoasta afrikkalaisiin herkkuihin – enemmän tai vähemmän terveellisesti.

cape town 6

Oranjezicht City Farm

Kapkaupungista ei ole helppo löytää luomukasviksia tai luomuelintarvikkeita. Terveellistä ruokaa on muuten kyllä saatavilla, mutta luomua joutuu etsimään kiven alta. Siksi suuntasinkin lauantaimarkkinoille, joiden tarjonta on ainoastaan paikallista ja luomua.

Markkinoille kannattaa mennä tyhjin vatsoin, sillä sieltä löytyy ihania ruokakojuja niin suolaisen kuin makeankin nälkään. Itseäni ilostuttivat raakaleivonnaiset, vihermehut, raakapasta ja tattarista valmistetut crepet. Kasviksia löytyi kotiinviemisiksi, tosin saavuimme paikalle sen verran myöhään, että moni joutui myymään ei-oota. Suosittelen siis tähtäämään paikalle ajoissa.

Knead

Tänne suunnistin gluteenittoman pizzan perässä muutamaankin otteeseen, ja ilokseni sain tilattua sen rinnalle vihermehun. Listalla myös muita annoksia, joihin jokaiseen kuuluu oman leipomon leipää jossain muodossa. Kaiken saa gluteenittomana ja/tai vähähiilihydraattisena – lukuunottamatta jälkiruokia, jotka eivät kyllä muutenkaan ole paikan parasta antia. Sijainteja useita, joista suosittelen Kloof Streetiä (sama talo kuin Wellness Cafe).

 

cape town 4

 

Orchard Juice & Health Bar

Nimensä mukaisesti “terveysmehubaari”, ja toinen toistaan ihanempien mehujen kirjo saakin pään pyörälle. Asiaa ei helpota, että menusta löytyy myös smoothie-juomia, makeita pikkuherkkuja sekä suurempaa suolaista, kuten keittoja ja wrappeja. Tänne skannattaa siis tehdä visiitti useampaan kertaan.

Cold Press

Tuorepuristettuja mehuja ja smootheja sekä kevyttä purtavaa. Ei henkeäsalpaava, mutta ihan kiva piipahtaa, jos sattuu Cape Quarter ostoskeskukseen asioille. Leivät eivät ole gluteenittomia, mutta gluteenia välttäville löytyy runsaita salaatteja.

 

cape town 3

Näiden lisäksi värikästä ruokaa saa monesta muustakin paikasta; Cape Town on tunnettu hyvästä ja edullisesta ruoasta, joten roskaruokaan ei kannata aikaansa (tai rahojaan) tuhlata :)

En usko, että tämäkään reissu Etelä-Afrikkaan jäi viimeiseksi, joten otan mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä ruokapaikoista!

♥ Leeni

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat