Sokeriton proteiinivaahto – käy myös jäätelöstä

proteiinivälipala

Mitä jos sanon, että on olemassa helppo, sokeriton ja proteiinipitoinen välipala, joka menee samalla herkusta? Kyseessä on proteiinivaahto, joka yltää vaivattomien terveysherkkujen kärkeen, sillä se on nopea valmistaa ja raaka-aineita on vain kolme.

Tämän blogin hengessä lisättyä sokeria ei reseptissä tietenkään ole yhtään. Proteiinia sitten senkin edestä – tämän ohjeen mukaisessa annoksessa 15 g. itse syön proteiinivaahtoa usein ihan välipalana, sillä raaka-aineidensa puolesta se sopii siihen loistavasti. Maultaan vaahto on niin herkkua, että samalla tulee vastattua herkkuhampaan kolotukseen – terveellisellä tavalla.

proteiinivaahto

Huom: Kuvissa vaahto on ehtinyt vähän lässähtää. Juuri tehtynä vaahto on paksua ja kuohkeaa. Se kannattaa nauttia saman tien, eikä häslätä kameran ja taaperon kanssa…

Ennen kuin mennään ohjeeseen, täytyy vielä todeta, että itse olen proteiinivaahtoa mutustellut jo monen vuoden ajan ja miltei unohtanut, miten hyvä idea tässä onkaan kyseessä. Resepti pompsahti esille, kun kuvattiin ystäväni Monan kanssa videota terveellisistä herkuista ja vinkkasin siinä proteiinivaahdosta. Mona tarttui heti toimeen ja testasi reseptiä. Sanomattakin selvää, ettei se jäänyt hänen ainoaksi kerraksi tämän herkun parissa…

Tässä sokeriton ja gluteeniton resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Proteiinijäätelö, 1–2 annosta

n. 2 dl pakastemarjoja
n. 1/2 dl heraproteiinijauhetta
pieni loraus kauramaitoa*

Anna marjojen sulaa huoneenlämmössä hetki (umpijäisiä marjoja vaikea sekoittaa). Laita  kaikki ainekset korkeareunaiseen astiaan ja sekoita sauvasekoittimella niin kauan, että koostumus on kuohkeaa vaahtoa.

Onnistumisen avainsana on heraproteiini, joka saa kohmeisten marjojen kanssa aikaan vaahdon. Et voi siis korvata heraa muulla proteiinijauheella. Älä laita kauramaitoa kuin pieni loraus, sillä koostumuksen on tarkoitus jäädä paksuksi (kauramaidon tehtävä on ainoastaan helpottaa sekoittamista).

Tässä muutama lisähuomio reseptiin:

  • Voit käyttää mitä tahansa marjoja makusi mukaan (oma suosikkini on mustaherukka).
  • Voit käyttää maustettua heraproteiinia, esim. vanilja tai suklaa (itse pidän maustamattomasta, sillä herassa on valmiiksi kermainen maku (oma suosikkini Foodin niittyheraproteiini).
  • Vaikka heraproteiini on maitotuote, siinä ei ole laktoosia kuin hyvin pieni määrä (kaseiinia ei yhtään).  Jos vatsasi ei kestä laktoosia yhtään, käytä heraa isolaattimuodossa.
  • Reseptiin saa vaihtelua laittamalla sekaan esim. raakakaakaojauhetta, lakritsinjuurijauhetta tai kaardemummaa. Kokeile myös pakastettuja hedelmäpaloja marjojen kaveriksi!
  • Voit vaihtaa kauramaidon muuhun kasvimaitoon.

proteiinijaatelo

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Haluatko välttää turhan sokerin? Lataa ILMAINEN opas tästä

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!