Eroon makeahimosta – kirja tulossa!

Irti makeanhimosta kirja Viio

Nyt korvat hörölle, mikäli pähkäilet, kuinka päästä makeanhimosta eroon ja miten vähentää liiallista sokerilla ja valkojauhotuotteilla herkuttelua. Pääsen viimein kertomaan teille uutisen, josta olen todella innoissani…. Olen nimittäin kirjoittanut kustannussopimuksen Atenan kanssa, ja minulta ilmestyy tietokirja sokerin vähentämisestä ja makeanhimon taltuttamisesta!

Kirjan lopullinen sisältö elää vielä, mutta tässä muutamia asioita, joita tulen kirjassa käsittelemään:

 • Miksi sokeri koukuttaa ja onko se huumetta
 • Luontainen sokeri vs. lisätty sokeri
 • Sokeriin liittyvät terveysriskit
 • Kohtuus vs. nollatoleranssi
 • Miksi sokeria kannattaa vähentää
 • Minkä verran sokeria kannattaa vähentää
 • Makeanhimon syytekijät (jokainen käsitellään erikseen)
 • Kuinka tehdä muutoksesta pysyvä
 • Makeanhimoa ennaltaehkäisevä ruokavalio
 • Vaihtoehtoiset makeuttajat
 • Vinkkejä sokerittomiin herkkuihin
 • Arjen pelastajat
 • Usein kysytyt kysymykset

Kuinka vähentää sokeria ja makeanhimoa?

Kirja tarjoaa sekä kattavaa tietoa että tehokkaita harjoituksia, joiden avulla sokerin vähentäminen ja makeanhimosta irrottautuminen on mahdollista inhimillisellä tavalla. Tavoitteena on realistinen ja pysyvä muutos – ei hetken hurahdus tai pikakeino, joka pettää alkuinnostuksen jälkeen.

Kirjan avulla haluan herätellä ja tuoda esille rehellistä tietoa liiallisen sokerin syömisen terveyshaitoista. Samalla kirjan tarkoitus tarjota tukea makeanhimosta kärsiville – ei missään tapauksessa syyllistää! Saan nimittäin työni puolesta jatkuvasti kuulla, että makeanhimo hävettää. Moni makeanhimosta kärsivä kokee myös ongelman vähättelyä tai ikävää naljailua siitä, että “eihän sokerin syömisen lopettaminen vaadi muuta kuin sen, ettet osta enää herkkuja”. Jos se olisi noin yksinkertaista, ei varmaan kukaan söisi liikaa sokeria…

Sokeria pursuava yhteiskuntamme

Kirjassa käsitellään myös sokerin vähentämisen sosiaalista puolta eli ensinnäkin sitä, kuinka ympäristö ruokkii makeanhimoa ja toiseksi sitä, miksi sosiaalisissa tilanteissa sokerista kieltäytyminen nähdään helposti nipottamisena, ja kuinka ko. tilanteissa tulisi toimia.

Jos kaipaat vinkkejä sokerista kieltäytymiseen sosiaalisissa tilanteissa, katso viimeisin videoni TÄSTÄ.

Sokeri herättää todella voimakkaita tunteita – ehkä voimakkaampia kuin mikään muu ravitsemusaihe. Sinänsä todella mielenkiintoista, sillä nyt ei olla vähentämässä esim. kasviksia tai hyviä rasvoja – eli asioita, joita elimistö tutkitusti tarvitsee – vaan täysin ravinnetyhjää sokeria, joka tuo mukanaan enemmän haittoja kuin hyötyjä (ts. ei hyötyjä lainkaan…)

Syitä tunnekuohuihin on varmasti useita – eikä vähäisimpänä se, että ajatus sokerittomuudesta tai sokerin vähentämisestä käsitetään usein väärin. Siksi koen, että kirjan kirjoittaminen on todella tarpeellista. Kirja on matalan kynnyksen tapa lähestyä asiaa, eikä vaadi suurempaa henkilökohtaista panostusta (kuten esim. valmennukseen osallistumista).

Kirjan julkaisuaikataulu

Kirja on suunniteltu julkaistavaksi tammikuussa 2021. Se voi tuntua olevan pitkällä, mutta kirjan laatiminen painovalmiiksi ei tapahdu hetkessä, ja aikataulussa on huomioitava myös editointi, markkinointi, design jne.

Julkaisupäivään asti en todellakaan vietä radiohiljaisuutta, vaan jaan teille esimakua kirjasta pitkin matkaa ja mielelläni kuulen teiltä myös toiveita, kysymyksiä ja ajatuksia. Eli jos et vielä seuraa minua Instagramissa ja Facebookissa, kannattaa virittäytyä linjoille saman tien.

Eroon makeanhimosta kirja

Kirjan kirjoittaja ja syyt kirjalle

Loppuun muutama sana itsestäni, mikä minä ja työni ei ole sinulle entuudestaan tuttua:

Olen koulutukseltani VTM sosiologiasta (erityisosaamista subjektiivinen hyvinvointi), hyvinvointi- ja ravintovalmentaja sekä funktionaalisen treenin ohjaaja. Tällä hetkellä lisäkouluttaudun ravintoterapeutiksi Terveysopisto Saluksessa. Tutkintoon kuuluvat diplomiravintoneuvojan opinnot saan päätökseen tänä kesänä.

Makeanhimo on muodostunut itselleni tärkeäksi ensinnäkin siksi, että kärsin itse vuosia sinnikäästä makeanhimosta, johon mikään “yleinen” neuvo ei tepsinyt. Kävin aika kivisen tien, kunnes ymmärsin, mistä kaikesta makeanhimossa on kysymys ja miten asiaa tulee lähestyä, jotta muutos tapahtuu pysyvillä ja fiksuilla tavoilla.

Toiseksi siksi, että makeanhimo on todella yleistä – ja nimen omaan sellainen makeanhimo, jonka ihminen itse kokee haitaksi. Moni nimeää makeanhimon suurimmaksi esteeksi elämäntapamuutoksen onnistumiselle. Himo ajaa sokerisiin valintoihin, vaikka järjen ääni ja vilpitön tahto sanoisi muuta.

Asiakkaiden kanssa olen saanut 7 vuoden valmennusurani aikana kerta toisensa jälkeen nähdä, kuinka vapauttavaa on viimein ymmärtää, mitä makeanhimon takana on, miten makeanhimon iskiessä kannattaa toimia – ja miten makeanhimoa voi ennaltaehkäistä.

Kolmanneksi olen aidosti huolissani siitä, kuinka paljon sokeria lisätään elintarvikkeisiin, kuinka yhteiskunnassamme sokeriherkut ovat houkuttelevasti joka kulmassa esillä (ihmekös, että herkkuhimo vie mennessään…) ja kuinka harva lopulta tietää, mitä sokerilla edes tarkoitetaan, missä sitä on ja miten helposti sitä kerääntyy omaan ruokavalioon – jopa ilman varsinaisten herkkujen syömistä.

Noihin kun vielä lisää sen, kuinka paljon monet lapsille suunnatut elintarvikkeet sisältävät sokeria, kuinka houkuttelevasti niitä markkinoidaan, ja kuinka lapsilla on todettu sokerin liialliseen syöntiin liittyviä kansantauteja, koen, että kirja on kirjoitettava – lempeällä mutta samalla sopivan napakalla otteella.

Esitä toiveita tai kysymyksiä!

Toivottavasti jäät seuraamaan projektia ja haluat lukea myös lopullisen kirjan. Jätä toki myös kommentti tai lähetä viesti Instagramissa / Facebookissa, mikäli sinulla on mielessä jokin tietty sokerin vähentämiseen tai makeanhimosta irrottautumiseen liittyvä kysymys kysymys, jota toivot, että kirjassa käsittelen. Vaihtoehtoisesti voi lähettää minulle myös sähköpostia osoitteeseen: leeni@leeniviio.fi

Vähäsokerisin terveisin,

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Haluatko välttää turhan sokerin? Lataa ILMAINEN opas tästä

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!