Gluteeniton leipäihastus

Paitsi tyytyväisen vatsan ja iloisen mielen (kyllä, suolisto-aivot –yhteys on totisinta totta!) on gluteenittomuus tuonut tähän taloon mukanaan luovan kokin. Koska kauppojen gluteeniton tarjonta ei aina herätä hurraa huutoja, päädyn mitä useimmin tekemään leipäni itse. Eilen oli taas sellainen päivä – ja lopputulosta ihastellessani totean, että onneksi oli!

Ilman reseptiä tai ihmeellisiä raaka-aineita syntyi mitä parhain peltileipä. Niin hyvä, ettei se vaatinut päälle kuin nokareen voita. Kokeilkaa ja ihastukaa. Terveellinen leipä voi olla paljon muutakin kuin ruisleipää. Kuituja, kivennäisaineita ja vitamiineja pakattuna helposti sulavaan ja kehoystävälliseen muotoon kas näin:

Tattari-porkkanaleipä

3 dl tattarisuurimoita
4 porkkanaa raastettuna
1 rkl psylliumjauhetta
suolaa maun mukaan

Liota tattarisuurimoita yön yli. Huuhtele hyvin ja pyöräytä monitoimikoneessa muiden aineiden kanssa tasaiseksi taikinaksi. Lisää tässä vaiheessa myös vettä sen verran, että taikinasta muodostuu paksu puuro. Levitä taikina ohueksi levyksi pellille ja paista 225 asteessa, kunnes leipä on saanut väriä (noin 15 min.)


Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

14 Responses

  1. Kiitos ihanasta reseptistä, tein tätä tänään ja oi kun on herkullista! Onko sulla kokemuksia siitä miten kauan leipä säilyy?

    1. Kiva, että maistui :) Minä olen säilyttänyt leipää muutamia päiviä. Yleensä teen kerralla enemmän ja pakastan osan. Säilymisen kannalta se on kätevää, ja kun sulaneet viipaleet lämmittää miedolla lämmöllä uunissa, on tulos kuin vastaleivottu.

  2. Kiitos! Heitin osan leivästä pakastimeen ja sieltä suoraan leivänpaahtimeen – toimii erittäin hyvin sekin! Aurinkoista viikonloppua!

  3. Tein tätä jo toisen kerran. Ajattelin että tällä kertaa se riittää pidemmäksi aikaa, mutta huonolta näyttää. Tuli vielä parempaa kuin ensi kerralla. Tuunasin vähän hirssihiutaletta pinnalle, tulee kivasti rapeaa pureskeltavaa mukaan. Seuraavaksi on tehtävä isompi satsi.

    1. Juu kannattaa tosiaan tehdä pari pellillistä kerralla ja pakastaa valmiina paloina. Ohjetta on myös helppo varioida juurikin erilaisilla hiutaleilla, rouheilla ja siemenillä. Hyvää ja helppoa!

  4. olisiko “suolaa maun” mukaan tähän reseptiin about kuinka paljon? ettei tule liian suolaista 😊

    1. Kyllä uskaltaisin 1 tl suolaa laittaa. Kannattaa lisätä suola viimeiseksi ja maistella, milloin on omaan makuun sopivaa :) Ja toki jos nautit suolaisten päällysten kanssa (juusto, leikkeleet tms.) saat suolan makua myös niistä. Muussa tapauksessa suolaa voi olla taikinassa reilummin.

Comments are closed.

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat