Lehtikaalipesto – superfoodia parhaimmillaan

lehtikaalipesto

Tähän aikaan vuodesta alkaa lehtikaalisesonki olla parhaimmillaan, joten käärin hihat ja pyöräytin lehtikaalista peston. Todella herkullisen sellaisen. Nyt jaossa siis resepti lehtikaalipestoon, mutta aloitetaan siitä, miksi lehtikaalta kannattaa syödä.

5 syytä syödä lehtikaalia

  • Lehtikaalin B2- ja K-vitamiini sekä karotenoidipitoisuus on korkein kaikista kasviksista.
  • Lehtikaalissa on C-vitamiinia kolme kertaa enemmän kuin appelsiinissa.
  • Lehtikaalia saa kotimaisena ja halutessasi myös luomuna.
  • Lehtikaalta ei tarvitse metsästää lähimarkettia kauempaa.

Lehtikaali on herkullista kypsennettynä, mutta tällä kertaa päädyin käyttämään sitä raakana, jotta kuumennukselle herkät ravinteet (mm. C-vitamiini ja foolihappo) säilyvät mahdollisimman hyvin.

HUOM: Kun käytät lehtikaalia raakana, kannattaa se kuitenkin aina käsitellä jotenkin; esim. silppuamalla, hieromalla huolellisesti käsin, blendaamalla ja/tai marinoimalla öljyssä. Näin saat pehmennettyä sekä sen makua että koostumusta.

Puolivahingossa tekemäni lehtikaalipesto on jälleen kerran hyvä esimerkki terveellisestä ja nopeasta reseptistä. Loistava se on myös sen vuoksi, ettei mittojen kanssa ole niin justiinsa.

Tämä resepti on peruspestoa parempi sekä ravintoarvojensa että allergiaystävällisyytensä takia; eli se on täysin vegaaninen ja sopii niillekin, joille peruspestoon kuuluva parmesan (maitotuote) ei sovi. Resepti on myös pähkinätön.

lehtikaalipesto

Lehtikaalipesto (maidoton)

3 lehtikaalin lehteä
7 rkl auringonkukansiemeniä (liotettuna)
7 rkl oliiviöljyä
6 rkl ravinto- eli oluthiivahiutaleita
2 rkl sitruunan mehua
1/2 valkosipulin kynsi tai 1 pieni
maun mukaan: yrttisuolaa (Herbamare) ja mustapippuria

Jos käytät liotettuja auringonkukansiemeniä, aloita laittamalla ne likoamaan veteen esim. edellisenä iltana. Poista lehtikaalien lehtiruoti ja pese lehdet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen (jos liotit siemenet, huuhtele ne ensin). Surauta ainekset tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku.

Nauti esim. napostelukasvisten tai tattaripeltileivän kanssa. Minä tein pestolle alustaksi bataattitoasteja. Tuo trendiruoka syntyy helposti viipaloimalla bataatti, öljyämällä viipaleet ja paistamalla ne kypsäksi noin 200 asteisessa uunissa. Bataatin makeus sopi täydellisesti yhteen suht voimakkaan makuisen peston kanssa.

Kaksi vinkkiä:

Suosittelen siementen liottamista kahdesta syystä: Liottaessa siementen maku ja koostumus pehmenee. Liottaminen myös helpottaa ruoansulatuksen työtä ja parantaa niissä olevien ravintoaineden imeytymistä.

Jos ravinto- eli oluthiivahiutaleet eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, lue tämä juttu.

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Haluatko välttää turhan sokerin? Lataa ILMAINEN opas tästä

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!