Terveelliset kakut lapsen 1-vuotissynttäreille

vesimelonikakku

Viime sunnuntaina juhlimme tyttäremme 1-vuotissyntymäpäivää. Minusta oli ihana valmistella juhlia; erityisesti tyttäremme kakkuja, joista halusin terveelliset (ehdottomasti ilman lisättyä sokeria) ja toki samaan aikaan hänelle herkulliset.

Juhliin kutsuimme vain perhettämme, sillä heinäkuun lomasesonki ei ollut ihanteellinen lastenkutsujen järjestämiselle. Niiden aika on sitten ensi vuonna, jolloin myös tyttäremme osaa varmasti iloita kaverisynttäreistä enemmän. Pääsin siis helpolla, sillä pienille lapsille sopivia tarjoiluja ei tarvinnut synttärisankarin kakkuja lukuun ottamatta miettiä.

Sokerittomia vaihtoehtoja ei ollut vaikea keksiä – päinvastoin! Olen tottunut leipomaan ilman sokeria ja valkoista viljaa, joten pyöri mielessä monenlaista ideaa. Päädyin lopulta hyvin yksinkertaisiin ratkaisuihin, joista kannattaa ottaa vinkkiä, mikäli perinteiset leivonnaiset eivät ole se, mitä haluat yksivuotiaallesi tarjota :)

Tyttäremme rakastaa syömistä, joten päätin tehdä hänelle sekä “suolaisen” että makean kakun. Molempiin käytin hänen lempiruokiaan, ja kakut katosivatkin lautaselta alta aikayksikön. Tässä simppelit ohjeet:

“Voileipäkakku” yksivuotiaalle

2 luomumaissikakkua (eli kuten riisikakku, mutta maissia)
pieni bataatti
2 rkl kvinoaa
parsakaalin kukintoja

Keitä bataatit ja kvinoa kypsiksi. Höyrytä muutama parsakaalin kukinto. Muussaa bataatti ja levitä 2/3 osaa siitä yhden maissikakun päälle. Tee lusikalla kolo “bataattikerroksen” keskelle. Täytä kolo kvinoalla ja parsakaalin kukinnoilla. Laita toinen maissikakku kanneksi. Levitä päälle loput bataatista ja kortistele parsakaalilla.

Helppoa ja nopeaa! Lopputuloksena yhden taaperon voileipäkakku (tai ulkonäkönsä puolesta ehkäpä ennemminkin terveyshampurilainen).

Makeaksi kakuksi tein vesimelonikakun, josta erilaisia versioita tuntuu olevan netti pullollaan. Itse en kakkua sen ihmeemmin suunnitellut, vaan tein sen spontaanisti juuri ennen vieraiden saapumista. Aikaa tuskin meni viittä minuuttia, joten jälleen kerran voin suositella kiireisellekin kokille.

Vesimeloni-hedelmäkakku

pala vesimelonista
päärynää
puolikas kiivi
tuoreita mustikoita

Sitten vain luovuutta peliin. Raaka-aineina voi käyttää muitakin hedelmiä ja marjoja.

Toivottavasti nämä ideat saavat muutkin äidit tekemään luovia ja terveellisiä kakkuratkaisuja. Jos juhlissa on enemmän pikkuvieraita, niin näistä saa helposti tehtyä myös isommat versiot!

PS. Jos mietit, miten saada lapsesi pitämään kasviksista ja välttämään turhaa sokerihöttöä, käy se parhaiten oman esimerkkisi kautta. Lapset ovat kiinnostuneita siitä, mitä aikuiset syövät, joten laita monipuolisesti kasviksia omalle lautasellesi, ja näytä kuinka nautit niiden syömisestä. Jos lapsi nyrpistelee nenäänsä, älä luovuta, vaan anna lapsen rauhassa tutustua uusiin makuihin ja kokeile erilaisia yhdistelmiä. 

PPS. Joko huomasit, että nyt saat suositun Taltuta makeanhimo -kurssin edullisesti ja voit aloittaa vaikka saman tien? Klikkaa tänne ja onnistu sinäkin!

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!