Kolmen kerroksen raakakakku ja muut terveelliset synttäriherkut

raakakakku synttäreille

Edellisessä postauksessa kerroin, millaiset kakut tein tytöllemme hänen syntymäpäiväjuhliinsa. Nyt ovat vuorossa aikuisten herkut eli raakakakku, raakasuklaamarjat ja kaurakeksit.

Suolainen menu koostui ruokaisasta salaatista, kasvispiiraasta, kesäkurpitsansiemensämpylöistä ja basilikalevitteestä. Makeiden herkkujen ohjeet saatte nyt, ja suolaisiin jaan reseptit seuraavassa postauksessa.

Tuskin olen ainoa äiti/juhlienjärjestäjä, joka toivoo vaivattomia reseptejä. Näille syntymäpäiville sain onneksi avuksi Foodinin raakakakun ja raakasuklaan valmistuspaketit, joita päädyin soveltamaan juuri meidän juhliin sopiviksi.

Raakakakun valmistuspakettiin tutustuin ensimmäistä kertaa ennen ristiäisiä, jolloin mieheni pääsi testaamaan raakaleivontataitojaan. Tästä voit lukea tarkemmin, miten hän tehtävästä selvityi.

Tällä kertaa halusin korkean ja raikkaan kakun. Itse pidän raikkaista mauista, joten mielestäni mustaherukat ja sitruuna sopivat todella hyvin kakun joukkoon, ilman, että kakusta tuli lainkaan hapan.

Marjaisa raakakakku (n. 20 hlö)

2 kpl Foodinin raakakakun valmistuspaketti
1 luomusitruuna
600 g mustaherukoita (pakaste)

Valmista kakkupohjat paketin ohjeiden mukaan. Kun yhdistät kahden paketin pohja-ainekset, saat yhteensä kolme 18 cm irtopohjavuokaan sopivaa kakkua.

Kun kakkupohjat ovat jähmettymässä pakastimessa, tee täyte. Noudata siinäkin paketin ohjetta, kunnes aivan lopussa lisää sekaan mustaherukat sekä yhden sitruunan mehu ja sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi.

Voit halutessasi myös raastaa sitruunankuorta täytteen joukkoon. Marjat saavat olla kohmeisia, kun sekoitat ne täytteeseen eli älä turhaan sulata niitä.

Levitä täyte tasaisesti pohjien päälle, ja laita kakut pakastimeen jähmettymään. Pinoa jähmettyneet kakut yhdeksi “täytekakuksi”, ja koristele pensasmustikoilla tai muilla tuoreilla marjoilla.

Itse tein kakut kaksi päivää aiemmin, joten annoin niiden pakastua kokonaan. Juhla-aamuna siirsin jäiset kakut jääkaappiin, ja iltapäivään mennessä ne olivat sulaneet niin, että pääsin kokoamaan ja koristelemaan lopullisen kakun.

Ei juhlia ilman jotain suklaista (ei ainakaan, jos mieheni saa päättää). Tällä kertaa en kuitenkaan tyypilliseen tapaani leiponut suklaakakkua, vaan tein raakasuklaata – tai oikeastaan raakasuklaalla kuorrutettuja marjoja.

Siihen käytin Foodinin raakasuklaanvalmistuspakettia. Ohjeita noudattamalla paketista tulee 30 raakasuklaakonvehtia, joiden täytteenä on mulperi- ja gojimarjaa sekä kuivattuja karpaloita.

Tällä kertaa halusin kuitenkin vähemmän suklaata ja enemmän kirpeää marjaa. Se onnistui lisäämällä sekaan Foodinin inkamarjoja, jotka ovat aivan loistava pari makeahkolle suklaalle.

Raakasuklaata ja marjoja

1 kpl Foodin raakasuklaan valmistuspaketti
noin kourallinen Foodin inkamarjoja

Valmista suklaamassa paketin ohjeiden mukaan. Sekoita pakettiin kuuluvan marjasekoituksen joukkoon kourallinen inkamarjoja. Täytä paketissa mukana tulevat silikonimuotit marjasekoituksella niin, että tilaa jää hieman myös suklaalle. Lusikoi sula suklaamassa marjojen päälle.

Suklaa jähmettyy hyvin jääkaapissa, mutta itse laitoin muotit pakastimeen, ja otin ne vasta juhlapäivänä jääkaappiin sulamaan (aivan kuten kakunkin).

Vinkki: Jos haluat päästä vielä helpommalla, löytyy Foodinilta raakasuklaapäällysteisiä goji-, mulperi- ja inkamarjoja.

Juhlia edeltävänä iltana totesin, että raakakakku ja raakasuklaat kaipasivat kaveriksi jotain paistettua ja ei kovin makeaa. Mieheni ehdotti, että leipoisin kaurakeksejä (ilman lisättyä sokeria), joista on tullut suorastaan hänen bravuurinsa.

Tällä kertaa reseptistä jätettiin pois kananmuna, sillä taikina ei sitä oikeastaan tarvitse. Resepti onkin siitä ihana, että sitä voi helpostii muokata omaan makuun ja tarpeeseen sopivaksi.

Reseptin kekseihin löydät täältä (halutessasi jätä kananmuna pois).

Kaikki herkut kelpasivat aikuisille todella hyvin. Juhlien ainoa lapsivieras, 2-vuotias serkkutyttö, maisteli hymyssä suin raakakakkua ja kaurakeksejä, mutta voiton vei synttärisankarin vesimelonikakku, jonka hän sai jakaa sankarin kanssa!

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa
Haluatko viimeinkin irti sokerista? Todistetusti toimivan menetelmän löydät täältä!

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat