Paras blenderi: Rawmix vai Vitamix – rehellinen kokemukseni

rawmix tehosekoitin mielipide

En tiedä mitä tekisin ilman huippulaatuista tehosekoitinta. Tehosekoitin käynnistyy meillä jo heti aamulla, sillä jokainen perheestämme syö useimmiten aamiaiseksi smoothien (kuten Instagramistani voi seurata) – nykyisin myös 18 kk ikäinen tyttäremme. Niinpä olen kehittänyt useita taaperolle sopivia smoothiereseptejä”, jotka pitävät pienen masun kylläisenä ja tarjoavat elimistölle hyödyllisiä ravinteita. Ajoitus taaperomme smoothieinnostukselle on täydellinen, sillä olen saanut testata reseptejä uudella RawMix 2 -tehosekoittimella.

Kannuun onkin eksynyt varta vasten sellaisia raaka-aineita, joista vain oikeasti tehokas blenderi tekee sileää jälkeä. Kriteerini “sileälle” ovat aika korkeat, sillä minulla on aiemmasta Vitamix, johon olen ollut viisi vuotta todella tyytyväinen.

RawMix 2 saapui meille kakkosblenderin tehtävään, mutta sitäkin tehtävää täyttämään halusin tehosekoittimen, joka tekisi smoothie-juomista ja -bowleista samettisen pehmeitä, ja joka jaksaisi sekoittaa esim. siementahnat sekä vaivata raakakakkujen pohja-ainekset kunnolla sekaisin.

Miksi valitsin Vitamixin rinnalle RawMixin?

Vitamix on jo vuosia niittänyt mainetta maailman parhaimpana blenderinä. Hintakin on sen mukainen. Tällä hetkellä Vitamix maksaa noin 700 €, mikä saa monet kääntymään edullisten ja “tavallisten” tehosekoittimien puoleen.

Itse halusin myös kakkosblenderini olevan huippulaatua ja harkitsinkin tosissani, että hankkisin toisen Vitamixin. Etenkin sen jälkeen, kun tein syksyllä yhden hutiostoksen markettiblenderien maailmassa. Sitten kuin sattumalta kuulin suosituksia RawMixistä. Myös heidän omat nettisivunsa lupailivat hyvää:

Rawmix 2 on erittäin laadukas blenderi, joka hakkaa tavalliset pienitehoiset blenderit mennen tullen ja sekoittaa hetkessä kaikenlaiset hedelmät, vihannekset, marjat ja pähkinät.

 • teho 2200 W, 3 hp
 • kannu 2 litraa
 • kierroksia minuutissa 30 000 rpm
 • kehitelty teräosa
 • ylikuumenemissuoja

Ominaisuudet kuulostivat hyvin samanlaisilta kuin Vitamixin. Vakuuttavuutta lisäsi se, että RawMix oli juuri lanseerannut uuden, edeltäjäänsä tehokkaamman version. Niinpä unohdin ajatukset toisesta Vitamixista ja päätin kokeilla RawMix 2:sta.

Miten RawMix 2 on tehtävästään selvinnyt?

Olen surruutellut RawMixillä nyt parin viikon verran. Pääasiassa erilaisia smoothieita, koska niitä meillä rakastetaan. Vitamixiin viisi vuotta tottuneena en sattumia tai klönttejä smoothiessa kelpuuta.

Smoothieni eivät myöskään koskaan ole banaani-jogurttiseoksia, vaan raaka-aineina on usein esim. raakaa parsakaalia, porkkanaa tai varsiselleriä. Niihin ei vuosien varrella kokeilemani edulliset blenderit ole kunnolla kyenneet (kuten ei myöskään se viime syksyinen hutiostokseni…)

Nyt jaan teille testimoothieni reseptit ja kerron, millaista jälkeä RawMix 2 sai aikaan. Vaikka olen suunnitellut reseptit taaperollemme, sopivat ne hyvin myös vanhemmille lapsille ja aikuisillekin, joten kokeile ihmeessä, vaikka kotonasi ei tepastelisikaan metrin mittainen tyyppi :)

Täyttävä puurosmoothie, 1-2 annosta

1 dl valmiiksi keitettyä puuroa
1/2 dl pakastemustaherukoita
1 rkl manteleita
1/2 kypsä banaani
pala lehtikaalia
n. 1 dl kauramaitoa
ripaus kanelia

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lisää kauramaitoa, jos koostumus jää liian paksuksi.

Pehmeä vihannessmooothie, 1-2 annosta

1 porkkana
1-2 kukintoa kukkakaalia
1 pieni avokado
1 dl pakastemustikoita
1 dl kaurajogurttia

Kuori porkkana ja pese kukkakaalin kukinnot. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi. Lisää nestettä jos tarpeen.

Muutama vinkki resepteihin:

 • Puurosmoothie on hyvä tapa tarjoilla vanha tuttu (ja tylsäksi käynyt) aamupuuro uudessa muodossa
 • Puurosmoothien puuron voit valmistaa mistä tahansa viljasta (meillä nyt suosiossa hirssi)
 • Vihannessmoothieen saat sujautettua raakoja kasviksia, joita taaperon (tai sinun) ei ehkä muuten tule syötyä
 • Manteleita voit liottaa yön yli, jotta ne ovat ruoansulatukselle ystävällisempiä
 • Voit tehdä kerralla enemmän, sillä smoothie säilyy jääkapissa vuorokauden (toki parasta se on tuoreena)
 • Käytä ceylon-kanelia, jonka kumariinipitoisuus on pieni
 • Tarjoa smoothie snapsilasista, joka on kuin tehty pieneen suuhun (lue: vältät pahimmat holahdukset)
 • Jätä koostumus paksuhkoksi, jotta smoothie tulee nautittua hitaammin (ja siistimmin)
 • Kauramaidon ja -jogurtin tilalle sopivat myös muut kasvipohjaiset vaihtoehdot tai lehmänmaitotuotteet, jos niitä käytätte
 • Varmista aina, ettei tuotteissa ole lisättyä sokeria ja lue TÄMÄ
 • Aikuinen voi lisätä joukkoon esim. viher- tai proteiinijauheita
 • Jos teet smoothien vauvalle tai herkkävatsaiselle, käytä höyrytettyjä vihanneksia

Lopullinen tuomio – saako RawMix keittiöstämme pysyvän paikan?

RawMix 2 selviytyi pakastemarjoista, manteleista ja raaoista kasviksista ongelmitta, ja lopputulos on ollut joka kerta juuri niin sileää, kuin mitä smoothielta edellytän. Osat ja säädöt ovat hyvin samanlaiset kuin Vitamixissa – samoin kannu, joten sen tyhjäksi kaapimisessa ja pesemisessä ei ole ollut ongelmia.

Syytä myös sanoa, että molemmat tehosekoittimet ovat äänekkäitä. Meidän perhe on blenderin meteliin tottunut (lapsi jo ollessaan mahassani), joten sitä tuskin huomaa. Tässä tapauksessa meteli on tervetullutta, koska tiedän sen tulevan tehoista.

RawMixin kannu on jämerää BPA-vapaata muovia. Vaikka lasia ruoanlaitossa muovin sijaan suosinkin, on kokemukseni mukaan muovinen kannu parempi kuin lasinen. Lasinen kannu painaisi paljon ja olisi vaarassa särkyä. RawMixin moottoriosa on painava, mikä on mielestäni vain plussaa, sillä se takaa, että laite pysyy vakaana silloinkin, kun nupit on kaakossa. Tehosekoitinta kun ei tarvitse kanniskella mukana tai liikutella muutenkaan, joten keveydellä en tekisi mitään.

Odotan, että saan RawMixistä kokemusta smoothieta järeämmissä seoksissa. Nyt on hyvä syy leipoa raakakakkuja ja tehdä mantelitahnaa… Ylikuumenemissuoja ainakin takaa, ettei laite mene rikki, jos seos on tuhtia. Sama ominaisuus on Vitamixissa, ja useamman kerran sille on tullut tarvetta.

Tässä vaiheessa osaan sanoa, että suurin ero RawMixin ja Vitamixin välillä on hinnassa ja takuussa. RawMix 2 maksaa tällä hetkellä 299 €, joka on alle puolet Vitamixin hinnasta. Eroa on myös takuussa, joka on RawMixissa vuoden*, Vitamixissa 7 vuotta. Voin tulla päivittämään, miten RawMixini jaksaa käytössä ja tarvitaanko takuuta.

*5.2. edit: RawMixin takuu on nyt kaksi vuotta.

Kenelle RawMix 2 -tehosekoitinta suosittelen?

Jos olet pettynyt “perusbendereihin” ja etsit tehokasta vaihtoehtoa hyvällä hinta-laatusuhteella, uskon, että RawMix 2 on varmasti hyvä valinta. Ennemmin ostaisin kerralla kunnollisen, kuin joka vuosi halvan ja huonon. Pidemmällä tähtäimellä hyvän blenderin hankkiminen säästää sekä rahaa että luontoa.

Tehokas blenderi on myös terveellinen vaihtoehto. Kun sinulla on tehosekoitin, joka pilkkoo raaka-aineet pienen pieniksi, saa elimistösi hyödynnettyä ravinteet helposti ja nopeasti.

Lisäksi mitä tehokkaampi blenderi on, sen vähemmän tarvitset smoothieen (tai vastaaviin seoksiin) lisättyä makeutusta. Kun raaka-aineet hienontuvat pieniksi, tulee niiden luontainen makeus esiin aivan eri tavalla kuin karkeissa seoksissa. Sen olen todennut monta kertaa eri blendereitä vertaillessani.

Itse tykkäänkin tehdä smoothiet usein ilman hedelmiä, ja käyttää niiden tilalta marjoja ja vihanneksia. Hunajaa, steviaa tai muuta lisättyä makeuttajaa en käytä smoothiessa koskaan. Sileä koostumus on siis myös tae herkullisesta mausta ja ravinteiden paremmasta imeytymisestä!

Jos innostuit RawMix 2 -blenderistä, saat koodilla “leeni5” viiden prosentin alennuksen. 

Laitteella on 21 päivän tyytyväisyystakuu, jonka aikana saat tuntuman tuotteen laatuun ja ehdit testata monenlaiset smoothiet, kakut ja tahnat.

Tästä pääset lisätietoihin ja ostoksille.

Kerro nyt minulle, mikä blenderi sinulla on? Oletko ollut tyytyväinen?

♥ Leeni

Yhteistyössä RawMix

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!