Ilmainen opas sokerittomuuteen – näin luet tuoteselosteita

leeni viio irti sokerista opas

Mikä on paras tapa aloittaa sokeriton ruokavalio? Sitä kysytään minulta usein, sillä itse olen päässyt sokerista irti eikä ruokavaliooni haitallinen sokeri kuulu. Vastaus kysymykseen on hyvin yksinkertainen: Opettele lukemaan tuoteselosteita oikein.

Se on ensimmäinen ja välttämätön askel, jotta pääset turhasta sokerista eroon. Sillä mikäli et tiedä, missä sokeria on, miten voit sitä välttää?

Tiedän, tuoteselosteiden lukeminen voi tuntua vaikealta. Työssäni ravintovalmentajana opastan jatkuvasti ihmisiä tuoteselosteiden saloihin ja luen myös itse tuoteselosteet tarkkaan aina. Se on ainoa tapa varmistua, ettei sokeri (tai muu turha ainesosa) eksy ostoskoriin. Uskon, että myös sinä haluat tietää, mitä suuhusi laitat :)

No miten niitä tuoteselosteita sitten luetaan?

Asia on niin tärkeä (ja niin moni lukee tuoteselosteita väärin), että päätin tiivistää ohjeet yksien kansien väliin. Kirjoitin Sokeriton kauppareissu -oppaan, jonka voit ladata itsellesi ilmaiseksi. Oppaassa on kaikki se, mitä sinun tarvitsee tietää välttääksesi kaupassa turhat – ja haitalliset – sokerit.

Saat selkeät listat, jotka kertovat, mitä sokereita sinun kannattaa välttää ja nimillä ne tuoteselosteista löytyvät.

Oppaassa käyn läpi myös haitalliset makeutusaineet, sillä lisätty sokeri ei ole ainoa pahis. Sokeriton tuote ei välttämättä ole terveellinen, eikä sokerin korvaaminen makeutusaineilla ole juuri koskaan järkevää.

Näin luet tuoteselosteita ja vältät sokerin

Mutta en pidättele sinua kauempaa. Lataa ilmainen opas ja saat vastaukset mm. näihin kysymyksiin:

  • Mikä on sopiva määrä sokeria – kannattaako nollatoleranssi?
  • Mitä sokereita tulee välttää – millä nimillä ne kulkevat?
  • Mitkä makeuttajat ovat haitaksi – miten vältät ne?
  • Mitä tarkoittaa piilosokeri – miten ihmeessä sen löydät?
  • Miten luet tuoteselosteita oikein – miten tulkitset sokerimerkintöjä?
  • Mikä on paras keino välttää turhat sokerit ja voida hyvin?

Oppaan pääset lataaman ilmaiseksi TÄSTÄ. Se ei sido sinua yhtään mihinkään. Voit lisäksi tallentaa sen ja pitää itselläsi ikuisesti.

Hyvästi hyllyjen välissä pähkäileminen ja turhautuminen monimutkaisiin pakkausmerkintöihin. Tästä lähtien tiedät, mitä suuhusi laitat!

 

♥ Leeni

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat