Näin tunnistat lisätyn sokerin – ilmainen opas tuoteselosteiden lukemiseen

leeni viio irti sokerista opas

Mikä on paras tapa aloittaa sokerin vähentäminen? Vastaus kysymykseen on hyvin yksinkertainen: Opettele lukemaan tuoteselosteita. Se on ensimmäinen ja välttämätön askel, jotta voit karsia liiallista sokeria. Sillä mikäli et tiedä, missä sokeria on, miten voit sitä välttää?

Tiedän, tuoteselosteiden lukeminen voi tuntua vaikealta. Työssäni ravintoneuvojana opastan jatkuvasti ihmisiä tuoteselosteiden saloihin ja luen myös itse tuoteselosteet tarkkaan aina. Se on ainoa tapa tietää, mitä kaikkea ostoskoriin päätyy.

No miten niitä tuoteselosteita sitten luetaan?

Asia on niin tärkeä (ja niin moni lukee tuoteselosteita väärin), että päätin tiivistää ohjeet yksien kansien väliin. Kirjoitin Sokeriton kauppareissu -oppaan, jonka voit ladata itsellesi ilmaiseksi. Oppaassa on kaikki se, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta tunnistat kaupassa lisätyn sokerin lähteet. Saat selkeät listat, jotka kertovat, millä nimillä ne tuoteselosteista löytyvät.

Oppaassa käyn läpi myös makeutusaineet, sillä moni tuote “terveyspestään” käyttämällä keinotekoisia makeutusaineita. Ne eivät kuitenkaan vie makeanhimoa pois, vaan päinvastoin ylläpitävät mieltymystä hyvin makeaan makuun.

Näin luet tuoteselosteita ja vältät sokerin

Lataa ilmainen opas ja saat vastaukset mm. näihin kysymyksiin:

  • Mikä on sopiva määrä sokeria – kannattaako nollatoleranssi?
  • Mitä sokereita kannattaa tunnistaa – millä nimillä ne kulkevat?
  • Mitä tarkoittaa piilosokeri – miten ihmeessä sen löydät?
  • Miten luet tuoteselosteita oikein – miten tulkitset sokerimerkintöjä?
  • Mikä on paras keino välttää turhat sokerit ja voida hyvin?

Oppaan pääset lataaman ilmaiseksi TÄSTÄ. Se ei sido sinua yhtään mihinkään. Voit lisäksi tallentaa sen ja pitää itselläsi ikuisesti.

Hyvästi hyllyjen välissä pähkäileminen ja turhautuminen monimutkaisiin pakkausmerkintöihin. Tästä lähtien tiedät, mitä suuhusi laitat!

♥ Leeni

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!