Helppoja vaihtoehtoja jouluherkutteluun

Joulu saapuu vihdoin myös tänne blogiin! Joulua en tänä vuonna vietä perinteisellä tavalla, joten joulun tuoksuista ja mauista olen halunnut nauttinut ennakkoon. Päätin jakaa kolme jouluista reseptiäni, joilla voit raivata tilaa vähemmän fiksuilta vaihtoehdoilta. Askeesiin ei herkuttelun osalta tarvitse vajota…

Nopeat joulunamit

15 kpl tuoreita taateleita
3 rkl mantelivoita (voit tehdä myös itse)
1 tl piparkakkumaustetta (esim. Sonnentor)
3 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl kaakaovoita sulatettuna

Sekoita mantelivoihin piparkakkumauste. Maistele, jotta saat itsellesi mieluisen mausteisuuden. Lisää vesihauteessa sulatettuun kaakaovoihin raakakaakaojauhe. Sekoita, kunnes koostumus muistuttaa paksuhkoa suklaakastiketta. Poista taateleista kivet. Laita koloon mantelivoita. Dippaa täytetyt taatelit suklaakastikkeessa. Laita lopuksi jähmettymään pakastimeen vartiksi tai pidemmäksi aikaa jääkaappiin, mikäli herkuttelet vasta myöhemmin.

Jos et välttämättä halua huitaista glögilasillisessasi reilua 20 g lisättyä sokeria (tai annosta keinomakeutusaineita), kokeile tätä:

Sokeroimaton glögi

Glögiliemi:
1 l vettä
3 kanelitankoa
kourallinen neilikoita
kourallinen kaardemummaa (kokonaisina)
kourallinen rusinoita
3 cm pala inkivääriä
muutama appelsiininkuorilastu

Lisäksi sokeroimatonta mustaherukkatiivistettä (esim. Greenfinn’s)

Laita vesi kattilaan ja lisää mausteet. Lämmitä miltei kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja haduttele hiljalleen noin tunti. Siivilöi seos. Kuumenna tarvitsemasi määrä mustaherukkamehua (muista laimentaa tiiviste). Mausta lopuksi glögiliemellä. Liemen ja mehun suhde saa olla noin 1:5 eli esim. 1 dl lientä ja 5 dl mehua. Säilytä ylimäärinen liemi jääkaapissa.

******

Riisipuuroa ei tarvitse jättää väliin, vaikka lehmänmaitoa ei käyttäisikään. Itse olen ihastunut mantelimaitopohjaiseen riisipuuroon, jonka nautin mieluiten kylmänä aitokanelin kera.

Joulupuuro mantelimaitoon

1 l makeuttamatonta mantelimaitoa (voit tehdä myös itse)
1 dl puuroriisiä
ripaus merisuolaa

Lämmitä mantelimaito kattilassa kiehuvaksi. Lisää puuroriisi ja haduta välillä sekoittaen noin 45 minuuttia. Lopuksi mausta suolalla ja piilota joukkoon manteli. Puuro onnistuu myös uunissa. Mantelimaidon voi halutessasi korvata kookosmaidolla. Myönnän, kookoksinen riisipuuro kuulostaa epäilyttävältä, mutta on erittäin hyvää!

Muutama joulua helpottava lisävinkki löytyy uusimmasta uutiskirjeestä. Sen voit tilata itsellesi TÄSTÄ.

Lumen pikatoimitusta toivoen,


leeni

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat