Vatsaystävällinen hummusresepti

Edellisestä postauksesta on harvinaisen pitkä aika. Syynä aivan mahtava työprojekti, joka on pitänyt minut kohtalaisen kiireisenä. Tarkempia tietoja kerron lähiaikoina, joten kannattaa pysyä blogin ja facebookin taajuudella!

Muistatko, kun tässä postauksessa kerroin, kuinka minimoida papujen, herneiden ja linssien aiheuttamat vatsavaivat? Omalle lautaselleni palkokasvit ovat tehneet vahvan paluun, joten nyt on aika jakaa yksi helpoista lempiresepteistäni.

Rakastan erilaisia tahnoja ja dippejä. Niiden kaverina on helppo nauttia erilaisia kasviksia; esim. porkkana-, kurkku- ja paprikatikkuja tai isoja salaatinlehtiä, joiden sisään tahnaa (ja niitä kasvistikkuja!) voi kääriä.

Hummus on tahnoista ikisuosikkini. Tuttuun tapaani olen varioinut perusreseptiä hieman. Kuten aina toitotan, on kasvisten saantia helppo lisätä piilottamalla niitä tuttujen reseptien sekaan. Pienikin määrä on askel parempaan – eivätkä saantisuositukset tule ihan heti vastaan…

Hapankaali sopii joukkoon mainiosti; hyviä bakteereja ja fermentoituja ruokia kun harvalla tulee nautittua liikaa… Tässä reseptissä hapankaalilla on myös erityinen tehtävä. Se avittaa ruoansulatusta – herneet kun ovat joidenkin vatsalle hieman haastavia tapauksia.

Pisteenä i:n päälle tämä hummus saa mausteeksi kurkumaa, joka sekin tekee suotuisia taikoja ruoansulatukselle – puhumattakaan sen muista huikeista ominaisuuksista (tästä voit lukea niistä enemmän).

Vatsaystävällinen hummus

5 dl kypsiä kikherneitä
4 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 rkl hapankaalta
1-2 rkl tahinia
suolaa
kurkumaa + mustapippuria*

Laita kaikki ainekset mausteita lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Pyöräytä sekaisin. Lisää tarvittaessa vettä tai sitruunamehua, jotta saat sopivan koostumuksen. Mausta lopuksi ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Hummus

Huomioitavaa:

  • Jos käytät valmiskikherneitä, valitse metallitölkin sijaan pahvitetra tai lasipurkki, ja valuta neste pois ennen käyttöä
  • Jos enteilet saavasi kikherneistä vatsanpuruja, lue nämä ohjeet.
  • Valkosipulin jätin reseptistä pois, jotta resepti sopisi paremmin herkkävatsaisille. Lisää yksi kynsi joukkoon, jos olet valkosipulin ystävä.
  • Kurkuma kannattaa aina nauttia mustapippurin kera, jotta saat kurkuman vaikuttavasta aineesta, kurkumiinista, suurimman hyödyn irti.

Kuten jo alussa mainitsin, itse tykkään nauttia hummuksen kasvisten kaverina. Hummusta on myös kätevä kuljettaa eväänä, siitä saa täyttävän päällisen esim. riisikakuille ja toki perinteitä kunnioittaen sen voi pyöräyttää myös osaksi meze-lautasta. Vaihtoehtoja riittää, joten tylsistymään ei tämän tahnan kanssa pääse.

Jos kaipaat lisää reseptejä, joihin hapankaali on löytänyt tiensä, klikkaa tästä. Samaisen linkin takaa löytyy myös muita postauksia, joissa hyvät bakteerit saavat juhlia.

 

♥ Leeni

PS. Näin kävi, kun liotin kikherneitä kaksi vuorokautta keittämistä varten. Idättäminen onnistuu siis myös vahingossa…

Hummusresepti

 

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!