Koko perheen terveelliset sokerittomat välipalamuffinssit

sokerittomat muffinssit

Kukapa ei olisi kuullut viime aikojen trendiherkusta eli banaanileivästä. Se on nimensä mukaisesti leipä, joka saa makunsa banaanista. Itsekin olen tehnyt erilaisia versioita banaanileivästä useita kertoja, ja nyt jaan teille niistä yhden.

Tämä versio kantaa nimeä banaanimuffinssit. Ne ovat tuttuun tapaan valmistettu ilman lisättyä sokeria. Lisäksi ne ovat gluteenittomia sekä maidottomia. Halutessasi saat niistä helposti myös vegaanisia.

Vaikka nämä banaanimuffinssit ovat ikään kuin herkku, ovat ne niin täyttävä ja terveellisiä, että sopivat hyvin myös välipalaksi. Meillä näitä syö koko perhe eli myös 13 kuukauden ikäinen taaperomme – etenkin eväänä, koska näitä on helppo kuljettaa mukana ja mutustella ilman suurempia sotkuja.

Entä mikä olisikaan herkullisempi tapa virittäytyä sokerittoman syyskuun henkeen kuin tehdä pellillinen terveellisiä muffinsseja? Näitä voit hyvin pakastaa, mitä suosittelen etenkin, jos sinulla on taipumusta syödä leipomuksiasi kerralla koko satsi tai jos haluat, että sinulla on pakastimessa hätävara herkkuhampaan tai vieraiden varalle.

HUOM: Sokeriton syyskuu on loistava idea silloin, kun haluat oikeasti päästä sokerikoukusta eroon ja alkaa elää terveellisemmin. Sokeriton syyskuu täytyy kuitenkin toteuttaa oikein, jotta et syyskuun lopussa palaa karkkilaarien äärelle kahta kauheamman makeanhimon kanssa.

Jos kaipaat fiksuja ja pysyviä tapoja makeanhimon katkaisemiseksi, tule mukaan Taltuta makeanhimo -valmennukseen, jonka voit aloittaa vaikka saman TÄSTÄ! 

Korostan vielä: Nämä muffinssit eivät ole kovin makeita, vaan ennemminkin pehmeän makuisia ja ruokaisia. Myös koostumus on tuhti – enemmän siis leipämäinen kuin höttöinen. Siksi ne sopivat muuhunkin tarkoitukseen kuin herkutteluun, ja ovat hyvä keino totutella vähempään makeuteen.

Vähäinen makeus on hyvä ohjenuora myös lasten välipaloihin, sillä mitä makeampia vaihtoehtoja tarjoat, sitä todennäköisemmin jälkikasvusi tottuu makeaan, ja pian ei pelkkä banaanilla makeuttaminen riitä.

…Mutta koska tiukkapipoisuuteen ei tarvitse mennä, voit tarvittaessa lisätä tähän reseptiin yhden banaanin tai hieman hunajaa ja vasta vähitellen vähentää makeuden määrää.

Koko perheen banaanimuffinssit 12 kpl

3 kypsää (pilkullista!) banaania
2 kananmunaa (tai 2 rkl paksua chia-geeliä)
1,5 tl Ceylon-kanelia*
3/4 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl kaurahiutaleita
2 dl tattarijauhoa
2 rkl kookosöljyä (tai muuta rasvaa)
1 dl kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)

*Käytä Ceylon-kanelia, sillä sen kumariinipitoisuus on pieni verratuuna “tavalliseen” kaneliin.

Tee banaaneista ja kananmunista tasainen seos sauvasekoittimella. Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. Kaada banaani-kananmunaseos ja kauramaito kuivien aineiden sekaan ja sekoita. Sulata kookosöljy ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin.

Ota 12 kpl muffinssivuokia ja täytä ne taikinalla. Halutessasi voit laittaa banaaniviipaleita koristeeksi. Itse taidan seuraavalla kerralla ripotella päälle auringonkukansiemeniä tai mantelirouhetta, sillä en ole täysin vakuuttunut banaaniviipaleen kauneudesta…

Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarkista kyspsyys hammastikulla.

Muffinsit ovat ihania uunituoreina, mutta meillä pidetään niistä myös jääkaapissa säilyttämisen jälkeen, kun maku on saanut tiivistyä. Jääkaapissa nämä banaanimuffinssit säilyvät useita päiviä.

Jos haluat lukea, millaisia kokemuksia muilla on sokerin karsimisesta, pääset lukemaan niistä TÄÄLTÄ.

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa
Haluatko viimeinkin irti sokerista? Todistetusti toimivan menetelmän löydät täältä!

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat