Terveellinen ja taivaallinen(!) suklaamousse – 2 raaka-ainetta, ei lisättyä sokeria

sokeriton suklaamousse

Tämän helpommaksi ei terveellisen herkun valmistaminen mene. Tarvitset vain kaksi raaka-aineitta ja 10 minuuttia aikaa. Resepti tähän suklaaherkkuun on, maidoton, sokeriton, vegaani ja gluteeniton (ts. kokonaan viljaton), joten se sopii useimpiin erityisruokavalioihin ja toki myös niille, jotka haluavat herkutella terveellisemmällä tavalla. Kyseessä ei ole avokadosta tehty suklaamousse. Eikä banaanista. Nyt kokeillaan jotain ihan muuta!

Jotta varmasti vakuutut reseptin erinomaisuudesta, lisätään vielä tämä: Tämän suklaamoussen valmistaminen ei voi epäonnistua. Et tarvitse kokkaustaitoja, et erikoisia raaka-aineita. Tämä on kuin tehty tilanteisiin, joissa haluat hienompiinkin hetkiin sopivan herkun mahdollisimman vähällä vaivalla.

Idea terveelliseen suklaamousseen syntyi, kun halusin tehdä miehelleni yllätysbrunssin hänen kotiintulonsa kunniaksi. Kuten täällä blogissa olen usein maininnut, hän rakastaa suklaisia jälkiruokia – ei kuitenkaan mitä tahansa, vaan maun ja koostumuksen täytyy olla “rich”. Tiedättehän, mitä tarkoitan; täyteläistä, tummaa (muttei kitkerää), suussa sulavaa eikä yhtään kuivaa. Juuri sellaisesta myös itse pidän.

Tällä kertaa reseptin täytyi olla myös todella yksinkertainen, sillä minulla ei ollut käytössä raaka-aineita juuri yhtään. Olimme vasta saapuneet tyttäreni kanssa perheemme toiseen kotiin. Koska olimme olleet poissa pitkään, ei kaapeissa ollut sellaista raaka-ainearsenaalia, joka minulla yleensä siellä on.

Kauppaan meneminen ei asiaa paljon helpottanut, sillä täällä etelässä ei joka nurkalla myydä raaka-kaakaojauhetta, kookosöljyä, mannaa tai muita terveellisen leipomisen kulmakiviä, joita Suomesta löytää nykyisin jopa lähikaupoista.

suklaamousse ilman avokadoa

Toinen lisähaaste syntyi ajan puutteesta ja pikkuapulaiseni minä itse -vaiheesta. Puolitoista vuotiaan apukokkini kanssa monipuolisen brunssin valmistaminen on rehellisesti sanottuna melkoista sähellystä. Vaaditaan siis yksinkertaisia reseptejä, jotta homma pysyy hallinnassa.

Tyttäreni haluaa osallistua jokaiseen vaiheeseen; sekoittaa, mitata, kaataa, vatkata, maistaa ja siinä sivussa vähän pyyhkiä pöytää litimärällä rätillä. Olen todella iloinen hänen kokkausinnokkuudestaan ja annan hänen osallistua aivan kaikkeen, mutta monimutkaiset raakakakut kauniine kuorrutuksineen unohdan tässä vaiheessa suosiolla.

Haasteista huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia) olin lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. Blogistani löytyy muitakin tähän kriteeristöön sopivia suklaaherkkuja, mutta nyt täytyy sanoa, että tämä resepti vie voiton (myönnän, että hommaan ryhtyessäni epäilin, syntyisikö valitsemistani kahdesta raaka-aineesta oikeasti mitään järkevää).

Turhaa epäilin, sillä bataatti ja levy mahdollisimman tummaa suklaata muodostivat täydellisen moussen. Ei avokadoa tai kookosta, mitä tuntuu olevan nykyisin kaikissa suklaamousse- ja suklaavanukasresepteissä. Eikä myöskään banaania, jonka maku tunkee helposti läpi. Jätin pois myös taatelit ja muut kuivatut hedelmät, sillä sokerikoukusta irti haluavat asiakkaani toivovat reseptejä, joissa niitä ei olisi.

suklaamousse vegaani

Tässä resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Terveellinen kahden raaka-aineen suklaamousse, 2–4 annosta

1 pieni bataatti (paino n. 300 g)
100 g tummaa suklaata (minulla 99 %)

Kuori ja keitä bataatti kypsäksi (pieninä paloina keittyy todella nopeasti). Sulata suklaa pieninä paloina vesihauteessa. Lisää joukkoon kypsät bataatin palat ja sekoita sauvasekoittimella vaahdoksi. Anna jäähtyä, koristele mielesi mukaan ja tarjoile!

Huomiot reseptiin:

  • Resepti on kaikista nopein, jos sinulla on jääkaapissa valmiiksi bataattia keitettynä
  • Määrät eivät ole justiinsa eli voit lisätä bataattia/suklaata, jos maistelun jälkeen siltä tuntuu
  • Koostumus ei ole höttöinen vaahto, vaan tuhti, joka ei lässähdä pitkäänkään odotuksen jälkeen
  • Lopputulos on niin täyteläinen, että tästä määrästä tulee neljä pienempää annosta (isoja annoksia kaksi)
  • Voit kokeilla suklaan tilalta myös raakakaakaomassaa (Foodin)
  • Moussen makeutta voit säädellä suklaan tummuudella. Mielestäni 99 % suklaalla lopputulos ei ollut yhtään kitkerä, mutta jos epäröit, valitse reseptiin vähemmän tumma suklaa (esim. 85 %).

 

Lupaathan, että kokeilet. Ihan jo tulevan ystävänpäivän kunniaksi ♥

♥ Leeni

PS. Raakakakku, jonka voit taaperonkin kanssa leipoa (ilman kaakosta), on tämä.

PPS. Jos haluat välttää sokeria, lataa ilmainen opas tästä.

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!