Terveellinen vanukas ilman sokeria, maitoa ja gluteenia (vegaaninen)

helppo chiavanukas

Voiko ilman sokeria herkutella? Kyllä voi! Jos olet yhtään juttujani seurannut, tiedät, että vältän sokeria, mutta silti herkuttelen. Pääsin sokeririippuvuudesta eroon 8 vuotta sitten tavalla, joka on pysynyt. En koe, että jäisin mistään paitsi – päinvastoin syön ja herkuttelen monipuolisemmin kuin karkkinarkkiaikoinani. Se, etten voinut (enkä halunnut!) enää suunnata hakemaan päivittäistä sokeriannostani videovuokraamon irtokarkkiosastolle sai silmäni avautumaan paaaaaljon paremmille vaihtoehdoille.

Voin myös täysin hyvillä mielin “tunnustaa”, että herkuttelen nykyisinkin joka päivä. Kun herkut ovat terveellisempiä – suorastaan ravitsevia – ei niitä tarvitse säästää karkkipäiviin tai cheat dayhin . …Eikä herkuttelusta tulee enää fyysisesti huono olo eikä morkkis – eikä se saa aikaan kierrettä, jossa jarrua on enää vaikea painaa.

sokeriton chiavanukas

Nyt jaan teille yhden spontaanisti syntyneen sokerittoman herkun. Se on myös gluteeniton, maidoton ja vegaaninen, joten herkuttelu ei jää erityisruokavalion noudattamisesta kiinni. Tämä on loistava herkku, jos haluat valmistaa jotain etukäteen (esim. brunssille, illanistujaisiin tms.), sillä tämä valmistuu miltei kokonaan itsekseen jääkaapissa ja vain paranee odottamalla.

Raikas kookosvanukas (sokeriton, maidoton, gluteeniton), 2 annosta

3 rkl chia-siemeniä
3 dl kookosmaitoa*
1/2 sitruunan mehu
sormenpään kokoinen pala sitruunankuorta (luomu!)

*Käytä huoneenlämpöistä kookosmaitoa.

Ravista kookosmaitotölkkiä, jotta sen koostumus tulee tasaiseksi. Mittaa kookosmaito kulhoon ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna turvota 15 minuuttia. Sekoita vielä kertaalleen ja nosta jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli, mutta tuntikin riittää, jos haluat tämän valmiiksi nopeammin.

Chia-kookosmaitoseoksen tekeydyttyä laita se tehosekoittimeen. Purista joukkoon sitruuna sekä lisää myös pala kuorta. Mittaa sekaan psylliumjauhe. Sekoita täydellä teholla samettiseksi. Jos koostumus ei ole tarpeeksi paksua, lisää vähän chia-siemeniä tai psylliumjauhetta. Tarkista myös maku. Kaada laseihin ja anna tekeytyä vielä hetki jääkaapissa. Koristele ja nauti!

Huomiot reseptiin:

Tällä reseptillä mausta tulee hyvin kookoksinen ja kermainen. Makua voi keventää monella tapaa kuten korvaamalla osan kookosmaidosta vedellä tai mantelimaidolla. Myös kaurajogurtti (Oatlyn maustamaton) sopii tähän hyvin. Psylliumjauhe on valinnainen, mutta se tuo vaahtoon lisää kuohkeutta.

Kokeile myös maustaa vanukas muulla(kin) kuin sitruunalla. Esim. lakritsinjuurijauhe, kardemumma ja vaniljajauhe sopivat tähän loistavasti!

sokeriton chiavanukas

PS. Energinen elämäntapa ilman sokeriövereitä, tehottomia herkkulakkoja, morkkista ja raskasta oloa odottaa myös sinua. Toimi jo tänään, niin pääset vauhtiin tehokkaasti ja edullisesti (säästä 50 €)! Sano sokerikoukulle hyvästit ja katso lisätiedot tästä!

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Haluatko välttää turhan sokerin? Lataa ILMAINEN opas tästä

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Lataa maksuttomat
oppaat omaksesi!