Suklaakakku ilman jauhoja ja sokeria

suklaakakku ilman sokeria gluteenia jauhoja maitoa

Miltä kuulostaisi sokeriton ja jauhoton suklaakakku? Voiko kakku edes olla hyvää ilman valkoisia jauhoja ja sokeria – tai edes hunajaa? Testaa tätä reseptiä, niin tiedät!

Kuten varmaan jo tiedätte, leivon aina ilman lisättyä sokeria. Yleensä resepteissäni ei ole muitakaan varsinaisia makeuttajia, kuten hunajaa, siirappeja tai erytritolia. Leivon myös gluteenittomasti, joskus täysin jauhottomasti – kuten tällä kertaa, kun päätin jättää myös gluteenittomat jauhot pois. Niin sain lopputuloksesta todella mehevän.

Tämä jauhoton ja sokeriton, muta silti herkullinen (!) kakku päätyi isänpäiväpyötäämme. Resepti syntyi lennosta, enkä edes suunnitellut jakavani sitä teille. Sain kuitenkin Instgramissa niin paljon kyselyitä reseptin perään, että päätin naputella sen myös tänne blogiin.

Pahoittelenkin, että tämän postauksen kuvat eivät ole priimaa. Parempi kuitenkin hyvä resepti vähän kehnoilla ja pimeillä kännykkäkuvilla kuin ei reseptiä ollenkaan… Kannattaa muuten laittaa Instagram-tilini seurantaan (@leeniviio), sillä siellä jaan terveellisiä reseptejä sekä ruoka- ja herkkuvinkkejä päivittäin.

sokeriton jauhoton suklaakakku

Mehevä suklaakakku (sokeriton, jauhoton, maidoton)

Pohja (irtopohjavuoka 20 cm)

4 kananmunaa
1 keskikokoinen bataatti (noin 15 cm. pitkä)
5 tuoretta taatelia
1,2 dl raakakaakaojauhetta (esim. Foodin)

*15 cm pätkä kesäkurpitsaa (valinnainen, lue huomiot)

Keitä ja kuori bataatti. Riko kananmunat tehosekoittimen kannuun ja sekoita täydellä teholla kypsennetyn bataatin kanssa kuohkeaksi massaksi. Poista taateleista kivet ja pyöräytä ne sekä raakakaakaojauhe taikinan joukkoon. Tarkista maku. Voit lisätä taateleita tai vaikka pätkän oikein kypsää banaania, jos kaipaat lisämakeutusta. Voit myös lisätä raakakaakaojauhetta, jos kaipaat tuhdimpaa makua.

Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä vuoan reunoihin vähän kookosöljyä. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia 200 asteessa. Kokeile kypsyys hammastikulla; kakku on kypsä, kun tikkuun ei jää taikinaa. Jos pinta rupeaa ruskistumaan liikaa, mutta sisus ei ole vielä kypsää, peitä vuoka foliolla.

Kun kakku on paistunut, anna sen jäähtyä vuoassa. Valmista sillä aikaa kuorrutus.

Kuorrutus

1/2 tl jääkaappikylmää kookosmaitoa
3/4 rkl tahinia (esim. Urtekram)
2 taatelia

Avaa kookosmaitopurkki ja lusikoi paksusta kermaisesta osasta noin puolet kulhoon. Lisää joukkoon tahinia ja taatelit (poista kivet!). Sekoita sauvasekoittimella kuohkeaksi. Varmista, että kakku on kunnolla jäähtynyt, ja levitä kuorrute vasta sitten kakun päälle.

Lisää päälle vielä koristeita luovuutta käyttäen. Itse ripottelin marjajauhetta, kookoshiutaleita ja kaakaonibsejä. Jos et tarjoile kakkua heti, säilytä sitä jääkaapissa, niin kuorrutus pysyy kiinteänä.

Huomiot reseptiin:

  • Parhaimmat taatelit löydät hevi-osastolta n. 500 g pahvipakkauksissa (esim. Fontana). Jos käytä kuivattuja taateleita, liota niitä ensin muutama tunti niin ne pehmenevät.
  • Taatelit ovat reseptissä makeutusta varten. Voi kuitenkin olla, ettet bataatin makeuden lisäksi kaipaa niitä tai vaihtoehtoisesti haluat lopputuloksesta vielä makeamman. Käytä siis taateleita makusi mukaan. Koostumus ei mene pilalle, vaikka lisäät/vähennät niiden määrää.
  • En voinut välttää kiusausta lisätä taikinaan kesäkurpitsaa. Jos haluat siis vielä astetta ravitsevamman kakun, raasta raastimen pienellä terällä noin 15 cm. pätkä kesäkurpitsaa ja lisää se taikinaan lusikalla sekoittaen (ei siis tehosekoittimessa). Veikkaan, etteivät kakun syöjät huomaa koko asiaa.

Jos kaipaat lisäinspiraatiota, kurkkaa myös tämä terveellinen (jauhoton ja sokeriton) brownie-resepti ja nämä välipalamuffinssit.

♥ Leeni

Seuraa minua myös: Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinissa

Haluatko välttää turhan sokerin? Lataa ILMAINEN opas tästä

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

4 Responses

 1. Hei Leeni! Olemme tekemässä kerroskakkua, ja tekemässä kakkuasi kaksinkertaisina. Kannattaako koko taikina laittaa kerralla uuniin, eli voiko kakun leikata siististi kahteen osaan? Vai onko turvallisempaa laittaa yksi kakkupohja kerrallaan uuniin?

  1. Hei, toivottavasti vastaus ei tule liian myöhään! Hyvin voi laittaa koko taikinan kerralla uuniin ja leikata jäähdyttyä. Tosin jos teette ison kakun ja tarvitsette taikinan tuplana, niin sitten tekisin kahteen vuokaan (niistä kummankin kakun voi leikata kahtia, eli yht. 4 kerrosta). Ja siis minulla tuossa 20 cm irtopohjavuoka (lisäsin tiedon myös tekstiin, oli unohtunut).

   Toivottavasti kakku onnistuu :)

    1. Oi ihana kuulla! Koostumus on tosiaan mehevä ja kiinteä, joten täytynee itsekin viritellä ohjeella myös kerroskakkua :)

Comments are closed.

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat