Kolmen minuutin hamppulevite

hamppulevite3

Jos ei margariineja, oltermanneja ja keittokinkkuja leivän päälle laita, niin mitä sitten?

Itse en leipää paljon syö – jos en innostu leipomaan – sillä kaupoissa gluteenittomien leipien valikoima on varsin kehno.

Leipää enemmän minulle maistuvat leivänpäälliset, erityisesti erilaiset tahnat ja levitteet. Ne kun tekevät pahvinmakuisesta riisikakustakin kelpo evään ja kasvisten popsimisesta juhlaa.

hamppulevite0

Vatsaystävällisen hummuksen, helpon hernetahnan, avokadotahnan ja siementahnan reseptit olenkin täällä jo jakanut. Nyt on luvassa uusin suosikkini: kevennetty hamppulevite.

Reseptissä käyttämäni hampunsiementahna sopii levitteeksi myös itsessään, mutta on sen verran tuhtia tavaraa, että sopii yhdistettäväksi keveämpään raaka-aineeseen, kuten reseptissä teen.

Resepti sisältää vain kaksi raaka-ainetta ja sen valmistamiseen menee 3 minuuttia (katsoin kellosta). Ja onhan hamppu superterveellistä, kuten aiemmassa postauksessa kerroin. Ei siis tekosyitä olla testaamatta.

Kolmen minuutin hamppulevite

1 pieni kesäkurpitsa
4 rkl hampunsiementahnaa*

Halutessasi: hieman sitruunamehua tai muita mausteita.

Kuori ja pilko kesäkurpitsa (kuorissa liian vahva maku tähän). Laita hampunsiementahnan kanssa blenderiin (tai käytä sauvasekoitinta) ja pyöräytä sileäksi. Tarkista maku/koostumus. Jos laitoit kesäkurpitsaa liikaa, on koostumus vetinen, mikä korjaantuu lisäämällä hampunsiementahnan määrää.

Halutessasi purista joukkoon hieman sitruunaa tai ripauta muita mieleisiäsi mausteita. Tahna on hyvää ilmankin.

hamppulevite2

Suosittelen tekemään isomman satsin kerralla, sillä tahnasa säilyy kolmisen päivää jääkaapissa , josta sitä on helppo lisäillä leivän / riisikakun / kräkkereiden päälle ja/tai dipiksi vihanneksille.

Reseptiä voi myös helposti soveltaa vaihtamalla hampunsiementahnan tahiniin tai kurpitsansiementahnaan. Herkkuja nekin!

 

♥ Leeni

*Tuote saatu yhteistyönä

Tags:

Share Post

Samankaltaisia artikkeleita

Käy lataamassa
Maksuttomat oppaat